EKSPLICITNE SCENE U FILMU KOJI JE OSVOJIO 3 OSKARA ŠOKIRALE PUBLIKU: Parira onim za odrasle, a dobili su 8 minuta ovacija (18+)
Foto: Searchlight Pictures/PLANET / Planet / Profimedia

IMAO 11 NOMINACIJA

EKSPLICITNE SCENE U FILMU KOJI JE OSVOJIO 3 OSKARA ŠOKIRALE PUBLIKU: Parira onim za odrasle, a dobili su 8 minuta ovacija (18+)

Kultura -

Strasti posle dodele Oskara se i dalje ne stišavaju i dok poneki slave zbog apsolutne dominacije "Openhajmera" sa 7 priznanja, drugi kritikuju brojne pojedinosti.

Kilijan Marfi
Kilijan Marfifoto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Pored ovog ostvarenja Kristofera Nolana, veliku pažnju privukla je i Ema Stoun koja je drugi put dobila Oskara i to za ulogu u filmu "Poor Things", ali joj je i pukla haljina na sceni. Ovo ostvarenje sa 11 nominacija u stopu je pratilo "Openhajmera" koji je imao 13 nominacija.

Ostvarenje je osvojio tri zlatne statue - za najbolji kostim, šminku i frizuru, produkcijski dizajn i najbolja glavna ženska uloga.

Ema Stoun, Oskar 2024
foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Podsetimo, ova luda fantazija je u septembru prošle godine ovenčana Zlatnim lavom na Filmskom festivalu u Veneciji, a prilikom premijere dobio je osam minuta stojećih ovacija.

U čemu je tajna filma?

"Poor Things" pored jake priče sadrži i prilično eksplicitne scene čiji su akteri mlada, seksualno neiskusna Bela, koju tumači gore pomenuta Ema Stoun, i samouvereni, pomalo nadobudan advokat Dankan, koga je glumio Mark Rufalo.

Ema Stoun, Poor Things
foto: Searchlight Pictures/PLANET / Planet / Profimedia

Jedna od scena koja je ostavila poseban utisak na publiku je ona iz lisabonskog hotela u kome se Bela i Dankan upuštaju u rundu maratonskih intimnih odnosa. Par vodi ljubav u nekoliko različitih poza, uključujući i odnose na drvenoj stolici, ali i u velikom krevetu.

U filmu ima mnogo "škakljivih" scena, uključujući i eksplicitne scene intimnih odnosa. Posebno se priča o jednoj, kada se Ema Stoun zadovoljava koristeći jabuku?!

Filmski kritičari tvrde da je scena, iako vrlo provokativna i lascivna, snimljena sa ukusom, te da je kamerman koristio prilično kreativne uglove, ali čak ni glasna muzika koja prikriva Beline jauke i zvuke zadovoljstva ne mogu da odvrate gledaoce od onoga što se odvija na ekranu.

Na kraju večeri, Bela je nevino upitala Dankana: "Zašto to ljudi ne rade stalno?"

Pogledajte kako su zvezde izgledale na crvenom tepihu:

1 / 12 Foto: Mike Coppola / Getty images / Profimedia

Bonus video:

02:17

DARA IZ JASENOVCA UZBURKALA JAVNOST! Oglasio se Dan Tana, evo da li će se srpski film ipak boriti za OSKARA?! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja