MILENA RADULOVIĆ BRANI ČAST SRPSKE KINEMATOGRAFIJE: Glumica na najvećem festivalu TV serija na svetu, a evo i s kojom pričom
Foto: Uroš Arsić/Mondo

uspeh

MILENA RADULOVIĆ BRANI ČAST SRPSKE KINEMATOGRAFIJE: Glumica na najvećem festivalu TV serija na svetu, a evo i s kojom pričom

Kultura -

Nova domaća serija "Ožiljak" biće naredne nedelje predstavljena na festivalu Seri manija (Series Mania) u Lilu. Nakon uspeha "Sablje", koja će učestvovati u Kanu, čast srpske kinematografije braniće glumica Milena Radulović. Festival u Lilu je najveći za TV serije na svetu. Snimanje ovog međunarodnog projekta završeno je pre nekoliko nedelja u Španiji.

Ožiljak, serija Ožiljak
foto: Promo

Serija "Ožiljak" (Scar) nastala je u koprodukciji Telekoma Srbija, Amazon Prajm videa i španske televizije RTVE, a po motivima najprodavanijeg romana Huana Gomesa-Hurada. Pored Milene, druga glavna uloga poverena je Huanluu Gonzalezu, jednom od trenutno najpoznatijih španskih glumaca mlađe generacije, a od srpskih glumaca se pojavljuju i Goran Šušljik, Stefan Kapičić i Mladen Sovilj.

Radnja serije "Ožiljak" prikazuje sudbinu mladog i pametnog Simona (Gonzales), koji je na putu da proda svoj revolucionarni algoritam jednoj velikoj korporaciji i postane milijarder. Međutim, socijalno povučen, usamljen i neiskusan, on preko aplikacije za upoznavanje pronalazi mladu i zagonetnu Irinu (Radulovićeva) i ludo se zaljubljuje u nju. Ona odlučuje da napusti svoju zemlju i otputuje u Španiju, noseći u sebi mračnu tajnu i jedan jedini cilj - osvetu.

serija Ožiljak
foto: Branimir Milovanović

- Za ovu ulogu me je pozvala producentkinja Tea Korolija. Dobila sam prvi kasting još sredinom 2022. godine. Počela sam odmah da učim španski u slučaju da dođe do dalje saradnje, da bih bila što spremnija. Godinu dana sam prolazila razne kastinge dok nisam dobila ulogu. Igram na ruskom, koji govorim tečno. Irina dolazi u Španiju da osveti smrt svojih roditelja i svoju sestru. Koristim se španskim i ruskim. Nova uloga mi je dala mogućnost da naučim svašta novo - izjavila je svojevremeno glumica za Kurir.

Projekat će voditi producentske kuće Plano a Plano i Dopamin, dok su izvršni producenti Asaša medija grupa i srpski Adrenalin. Deo scena sniman je u Srbiji, u okolini Pančeva. Milena se temeljno spremala za samo snimanje.

- Serija ima tri reditelja. Proces rada je takav da seriju snimamo po redu. Nikad nisam radila na taj način - otkrila nam je glumica.

Milena će biti gošća festival u društvu svog kolege Huanlua Gonzaleza.

serija Ožiljak
foto: Branimir Milovanović

Migel Anhel Vivas, jedan od reditelja serije "Ožiljak", pod čijom palicom se snimaju scene u našoj zemlji, a koji je takođe i jedan od saradnika na projektu "La casa de papel", oduševljen je našim glumcima.

- Kad pogledam sve što me okružuje, shvatam da je ovde sve potpuno drugačije od onoga što mogu doživeti u Španiji. Ekipa je sjajna, kako profesionalno, tako i privatno. Goran, Milena, Stefan i svi ostali glumci koji učestvuju su fantastični. Hoću da čestitam lokalnom kasting direktoru, jer imamo toliko talentovane glumce i saradnja s njima je tako laka - rekao je Vivas.

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track