"TRUDIO SAM SE DA NE BUDE TAKO, ALI TO JE VEROVATNO ZBOG MOG IZGLEDA" Miki Krstović iskreno o tome šta mu je obeležilo karijeru
Foto: Dragana Udovičić

intervju za tv ekran

"TRUDIO SAM SE DA NE BUDE TAKO, ALI TO JE VEROVATNO ZBOG MOG IZGLEDA" Miki Krstović iskreno o tome šta mu je obeležilo karijeru

Kultura -

Film "Poslednji strelac" reditelja Darka Nikolića stigao je u domaće bioskope. Pored Nenada Jezdića, Miloša Timotijevića, Nataše Marković, Aleksandre Belošević, Jelice Kovačević, u ovom ostvarenju igra i Miodrag Miki Krstović. Poznati dramski umetnik tumači lik kriminalca Atanasija, čime je samo nastavio saradnju s producentom Nikolom Burovcem nakon serije "Igra sudbine".

Miki Krstović
foto: Dragana Udovičić

Ceo film je snimljen za dvadesetak dana. Koliko je bilo teško za kratak rok napraviti ovakvu priču?

- U jednoj sceni na bazenu ležim na gumenom roze flamingu, i to u elegantnom odelu. Baš je efektno, moram da priznam (smeh). Šalu na stranu, bilo je teško snimati, jer smo radili na 40 stepeni. To je bilo negde sredinom juna. Pošto smo imali malo snimajućih dana, upadanje u vodu mi nije bila opcija jer nisam imao rezervno odelo pa bi propao ceo snimajući dan. Da vam ne pričam kakve su tu sve muke i peripetije bile.

Miki Krstović
foto: Printscreen

Da li se desio neki peh na snimanju?

- Ako mislite na to da li sam upao u bazen, nisam (smeh).

Čini se kao da ste pretplaćeni na uloge negativca?

- Još od mladih dana me zovu da igram takve likove. A sada igram ove momke, takoreći u godinama (smeh). To je verovatno zbog mog izgleda, ne znam. Trudio sam se da ne upadam u fah, ali je činjenica da sam najviše negativaca odigrao.

Da li ste zbog toga i odbijali neke uloge?

Miki Krstović, Miodrag Miki Krstović
foto: Marina Lopičić

- U prvom filmu "Zelengora" igrao sam mitraljesca. I odmah posle toga imao sam sličnu ulogu, ali sam je odbio jer nisam hteo da uđem u taj fah. Ranije se snimalo dosta partizanskih filmova i ja sam odbio ulogu jer je opet trebalo da budem mitraljezac. Razmišljao sam: "Ako sad odigram još jednom takvu ulogu, to je to, zauvek ću ih igrati." Od glumca najviše zavisi da li će upasti u kalup, jer je na nama da prihvatimo ili odbijemo ulogu.

Šta je presudno da pristanete na neki zadatak?

- Dobar scenario, uloga i podela. Kad sam čuo ko će sve igrati u "Poslednjem strelcu", definitivno sam se zainteresovao, a kad sam pročitao scenario i shvatio da film ima dobru priču, nisam imao dileme. Imali smo sve elemente da radimo i verujem da je to bio jedan od razloga da uživamo.

Miki Krstović
foto: Željka Hajdarević

U filmu vas čuva žena. Da li su one bolji čuvari?

- Ta ideja je veoma zanimljiva za film, da ne pominjem Gadafija, koga je čuvala žena, ali i neke druge ljude. Moj lik ima potpuno poverenje u svoju čuvarku, što znači da ga je dobro čuvala, e sad, ostaje pitanje da li ga je sačuvala do kraja (smeh).

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track