KO JE NAJBOLJI FRAJER MEĐU GLUMCIMA HIT FILMA I SERIJE: Igrali u Herojima Halijarda, pa pokazali isklesano telo na mrežama ANKETA
Foto: Contrast Studios

VREME JE ZA GLASANJE!

KO JE NAJBOLJI FRAJER MEĐU GLUMCIMA HIT FILMA I SERIJE: Igrali u Herojima Halijarda, pa pokazali isklesano telo na mrežama ANKETA

Kultura -

Dugo očekivana serija autora i reditelja Radoša Bajića "Vazdušni most", nastala u produkciji Telekoma Srbija, u koprodukciji sa RTS i izvršnoj produkciji "Kontrast studija", i emituje se vikendom na Superstar kanalu i RTS 1.

Kroz šest epizoda gledaoci će pratiti do sada neispričanu ratnu priču o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti...

serija Važdušni most, Heroji Halijarda
foto: Contrast Studios

Radnja serije vodi nas u proleće 1944. godine. U trenutku završnice Drugog svetskog rata, u selu Pranjani u podnožju Suvobora u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao “Operacija Halijard”.

“Vazdušni most” je priča o trojici braće Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik koga otac Kosta želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Radovan Vujović, Heroji Halijarda
foto: Contrast Studios

Glavne uloge u seriji “Vazdušni most” igraju Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević i drugi.

Vučić Perović igra ulogu Sretena Jovića, najstarijeg sina Koste Jovića koga tumači Žarko Lauševič. On jedini nema društvene mreže.

Pre snimanja ovog filma Perović priznaje da nije mnogo znao o ovom istorijskom događaju.

"Znao sam za tu operaciju, ali mnoge stvari sam saznavao dok smo se zapravo spremali za ovaj projekat. Jer ako mislite da nešto uradite, onda morate nešto i da pročitate. Tako da sam mnoge neke druge detalje shvatio po dobijanju uloge, odnosno spremanju i za kasting gde sam morao da se informišem oko uloga", otkrio je na RTS.

film Majka Mara, Mirjana Karanović, Vučić Perović
foto: Nebojša Babić

Iliju Jovića igra Čubrilo Čupić, koji je iz Petrovca na Mlavi. Radoš Bajić za njega kaže da je srpski Tom Kruz. Završio je glumu u klasi Dragana Petrovića Peleta, kao i Vučić Perović. Publika može da ga vidi u sjajnoj predstavi "Tiho, tiše" u Beogradskom dramskom pozorištu (fotografija iz predstave op. aut.). Snimio je nedavno i "Vreme smrti", gde ponovo igra Adama Katića i ponovo sa Lauševićem.

Čubrilo Čupić
foto: Dragana Udovičić

Jedan od važnih junaka filma i serije, jeste Amerikanac srpskog porekla Džordž Musulin, inače istorijska ličnost, koga tumači glumac Nikola Kent. Džordž je, inače, odigrao jednu od ključnih uloga u operaciji "Halijard", koja je bila najveća spasilačka misija američkih pilota tokom Drugog svetskog rata na teritoriji Srbije.

Nikola je rođeni Beograđani i otišao je u Ameriku tokom devedesetih, ali ne zbog glume, već kao stipendista za informatiku na Harvardu, koji je završio kao jedan od studenata generacije, a onda se zaposlio u Los Anđelesu. Godinama je bio aktivan u IT industriji, napravio i sopstveni biznis, ali je u nekom trenutku shvatio da je vreme za promenu. Završio je školu glume kod Entonija Mendla, uporedo počeo da se bavi i producentskim poslom, snimao male uloge, da bi ga put odveo do samog krema Holivuda i saradnje sa dvojicom oskarovaca.

Nikola Kent
foto: Privatna Arhiva

Glumac i srpski zet Stiven Mur tumači lik savezničkog pilota Edvarda Volša. Zanimljivo da mu je u Americi profesorka glume bila Mirjana Joković. On privatno drži personalne treninge u Holivudu. Isto kao Nikola u sjajnoj je formi.

I za kraj još jedan strani glumac Pol Kles. On peva, igra i pleše.

"Moja karijera počela je pre više od 20 godina i odvela me na pozornice, iza mikrofona i ispred kamera širom sveta. Bio sam strastveni borac, profesionalni plesač, muzičar na puno radno vreme. Pohađao sam bezbroj časova i radionica sa mnogo glumačkih, vokalnih i plesnih trenera i uvek sam imao vrlo radoznao samoučiteljski pristup umetničkim zanatima, navodi glumac, koja je počeo da se bavi i pisanjem.

On živi i radi u Nemačkoj, a boravio je u Srbiji i tokom premijere filma. Da čujemo ko je po vama najbolji frajer u filmu i seriji.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

Producent i glumac Nedeljko Bajić o tome kako je dobio ime, slučajni susret u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track