Muzički karavan "NA KRILIMA MUZIKE" pod pokroviteljtsvom prve dame gđe TAMARE VUČIĆ sprema se za novo PUTOVANJE KROZ SRBIJU!
Foto: Promo

Muzički karavan "NA KRILIMA MUZIKE" pod pokroviteljtsvom prve dame gđe TAMARE VUČIĆ sprema se za novo PUTOVANJE KROZ SRBIJU!

Kultura -

Nakon izuzetno uspešnog karavana "Na krilima muzike" pod pokroviteljstvom prve dame Srbije gđe Tamare Vučić, tokom kog je održano dvanaest klavirskih koncerata pijaniste Stefana Ðokovića u dvanaest gradova širom naše zemlje, sprema se novo muzičko putovanje.

Stefan Đoković
foto: Promo

Cilj projekta je popularizacija klasične muzike, a ideja da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture će nastaviti da živi.

Ovim povodom u MTS Dvorani 28. marta, u Beogradu, biće organizovan nastup pijaniste Stefana Ðokovića uz gošće Jelenu Gavrilović i Nevenu Božović na kojem će prisustvovati deca iz osnovnih iI srednjih muzičkih škola iz brojnih gradova naše zemlje.

Publika iz Beograda, umetnici i prva dama Srbije dočekaće talentovanu decu iz Lebana, Medveđe, Leskovca, Čačka, Svilajnca, Kule i zajedno sa njima uživaće u delima Ŝuberta , Šopena, Lista uz želju da ih inspirišu, i podrže da nastave školovanje ali i osveste važnost kulturnog nasleđa koje će jednoga dana i oni negovati . Upravo će ovaj susret biti dokaz da muzika spaja i da su velike kompanije poput ALTA banke na čijem je čelu dr Davor Macura, predsednik Upravnog odbora, i fondacija Humana Srca prepoznale značaj ovog koncerta.

Tamara Vučić
foto: Miloš Nadaždin

Novi ciklus koncerata pod pokroviteljstvom prve dame Srbije gđe Tamare Vučić biće organizovan u okviru Integralnog razvoja Srbije, koji predstavlja sveobuhvatan koncept razvoja opština širom naše zemlje, objedinjujućiavajući turistički, kulturni, ekonomski i I socijalni razvoj svakog dela države.

Integralni razvoj Srbije je deo plana Srbija 2027, koji kroz revitalizaciju i uređenje našeg kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa, omogućava i najmanje razvijenim opštinama da postignu konkuretnu prednost i postanu atraktivni lokaliteti na regionalnom nivou. Program započet 2021. godine pokrenuo je niz projekata širom južne iI zapadne Srbije, koji su stvorili novu perspektivu za dalji razvoj udaljenih krajeva Srbije. Deca iz tih opština će na koncertu u Beogradu biti naši gosti, a do kraja godine, karavan ide u njihove krajeve.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track