"NE MOŽE BEZ PRIJATELJA, KOLEGA I PESME" Ovako je legendarna glumica Vesna Čipčić proslavila 70. rođendan
Foto: Vladimir Šporčić

živela, živela...

"NE MOŽE BEZ PRIJATELJA, KOLEGA I PESME" Ovako je legendarna glumica Vesna Čipčić proslavila 70. rođendan

Kultura -

Naša glumica sa najlepšim osmehom, Vesna Čipčić, proslavila je sinoć 70, rođendan.

Iako je mnogi znaju po neverovatnim ulogama u "Žikinoj dinastiji" i seriji "Vruć vetar", dramska umetnica je zapravo najviše u karijeri bila posvećena pozorištu, a tu ljubav gaji još od mladosti, ali igra otkad je i u penziji.

Vesna Čipčić
foto: ATA images

Rođena je u Beogradu u porodici prosvetnih radnika, 23. marta 1954. godine. Sa porodicom se kasnije preselila u Kikindu, gde je odrasla. Glumu je zavolela zahvaljujuci reditelju Draganu Joviću kod koga je stekla prva znanja vezana za ovo zanimanje. Njihova glumačka trupa je dosta nastupala, a kako je Vesna rekla za medije, nagrade su kupili u velikim korpama.

U Beograd se vrаca nekoliko godina kasnije i upisuje "Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju", u klasi profesora Milenka Maričića. Za razliku od većine njenih vršnjaka, koji su poželeli da se bave glumom, Vesna je imala punu рodrsku svojih roditelja.

Vruć vetar, Ljubiša Samardžić
foto: Printscreen/Youtube

Bila je član Pozorišta na Terazijama (1975—1979), a od 1979. je član BDP. Gostovala je u više predstava Narodnog pozorišta i JDP-a. Ostvarila je zapažene uloge u velikom broju predstava, filmova, TV drama i serija.

Veliku popularnost stekla je ulogom Vesne Šurdilović u TV seriji "Vruć vetar" iz 1980. godine, koja se i danas neretko reprizira. Pamtimo je i kao Elzu u serijalu "Žikina dinastija", gde je svojom vrcavošću, lepotom i nadasve glumom osvojla široke narodne mase, a fotografija Vesne Čipčić i dan danas mami uzdahe.

Ivan Alač, Vesna Čipčić
foto: Damir Dervišagić

Vesna je danas ponosna majka glumice Anje i mladog reditelja Ivana Vanje Alača.

- Otkad je Anja postala majka, manje je bila angažovana profesionalno i više smo se privatno družile. A kada je gluma u pitanju, moram da priznam da koliko ona mene u nečemu posluša, toliko i ja nju. Imam i ja od nje nešto da naučim, ne samo ona od mene. Nekoliko projekata smo radile zajedno u pozorištu, uživamo u tome, to je posebno uzbuđenje. Divan je osećaj kad se nađete s ćerkom na sceni, kad vidite da je to biće koje ste rodili stasalo u jednu ozbiljnu personu i glumicu - rekla je glumica za Stil.

Anja Alač
foto: Nemanja Nikolić

Vesna je rođendan proslavila velikom žurkom, što je otkrio reditelj Haris Pašović.

- Velika glumica, velika lafica, moja kuma, i moja velika jaranica, danas slavi svoj jubiliej!! Ne mogu biti na najboljoj žurci u gradu, ali te volim i grlim! Srećan rođendan, divna Vesna Čipčić - napsao je Pašović.

Božanstvena komedija, BDP, Beogradsko dramsko pozorište, Haris Pasovic
foto: Damir Dervišagić

Fotografiju sa žurke podelila je Jasna Đuričić.

Jasna Đuričić, Vesna Čipčić
foto: Printskrin/Instagram

Ona je koleginici stavila krunu na glavu i ostavila tri srca. Na fotografiji se vidi da glumica ne može bez svojih prijatelja, pesme i kafane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track