ČUVENI BELGIJSKI UMETNIK VRATIO SE U BEOGRAD Jan Fabr: Moja nova knjiga namenjena glumcima, plesačima, koreografima i rediteljima
Foto: Tijana Janković Jevrić

Svetski dan pozorišta

ČUVENI BELGIJSKI UMETNIK VRATIO SE U BEOGRAD Jan Fabr: Moja nova knjiga namenjena glumcima, plesačima, koreografima i rediteljima

Kultura -

Na Svetski dan pozorišta, u Institutu za umetničku igru, čuveni belgijski multidisciplinarni umetnik, Jan Fabr, vratio se u Beograd, kako bi promovisao svoju knjigu "Od akcije do glumačke interpretacije - Smernice Jana Fabra za izvođača XXI veka", čiji je autor, pored Lika Van der Drisa.

Jan Fabr
foto: PREVENTER

Ovom prilikom Janu Fabru je uručeno i Specijalno priznanje za doprinos u kulturi Republike Srbije, a koje mu dodeljuje Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije. Fabr je nagaradu poklonio svojoj dramaturškinji Meit Martens sa kojom sarađuje više od 40 godina, koja je bila prisutna na jučerašnjojj promociji.

Jan Fabr
foto: Belkisa Abdulović

Promociji knjige, u izdanju Instituta za umetničku igru je prethodio performans iznenađenja koji je izveo glumac Slobodan Beštić.

Po završetku performansa Nela Antonović iz MIMART teatra je uručila Janu Fabru Specijalno priznanje za ostvarene rezultate visokog profesionalnog nivoa za doprinos u kulturi Republike Srbije, a koje mu dodeljuje Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije. Obrazloženje je pročitala Ivana Milenović Popović iz DAH Teatra. Fabr se zahvalio i nagaradu poklonio svojoj dramaturškinji Meit Martens sa kojom sarađuje više od 40 godina.

Jan Fabr
foto: PREVENTER

“Ovo je knjiga na kojoj sam radio 10 godina sa svojim saradnicima i profesorom Lik Van den Drisom i namenjena je ljudima koje vodi strast, ozbiljnim umetnicima treba ceo životni vek da postanu umetnici, zato je knjiga namenjena glumcima, plesačima, koreografima, rediteljima”- izjavio je Jan Fabr ističući:

"Ova knjiga je prevedena na deset jezika, i vrlo mi je važno da je prevedena na srpski jezik, jer se Srbiji i Beogradu vraćam još od davne 1985. godine, gde predstavljam svoju pozorišnu i vizualnu umetnost."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track