SPEKTAKULARAN KLAVIRSKI KONCERT STEFANA ĐOKOVIĆA U MTS DVORANI
Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

SPEKTAKULARAN KLAVIRSKI KONCERT STEFANA ĐOKOVIĆA U MTS DVORANI

Kultura -

U MTS Dvorani održan je spektakularan klavirski koncert Stefana Đokovića koji je privukao pažnju i oduševljenje publike širom Srbije. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a veče je obilovalo vrhunskim muzičkim izvođenjima i emotivnim trenucima.

Početak koncerta uz Betovena očarao je publiku, koja je svojim gromoglasnim aplauzom nagradila umetnika. Nakon izvođenja Listove kompozicije Stefan Đoković na scenu je izveo najbolju pevačicu među glumicama, Jelenu Gavrilović koja je svojim raskošnim glasom oduševila prisutre. Posebano emotivni trenutak bio je izvođenje kompozicije "Emocije" koju je komponovao Andrija Čikić, stradali dečak iz osnovne škole Ribnikar, što je dodatno dirnulo prisutnu publiku.

Stefan Đoković, ‘Na krilima muzike
foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Upravo su u sali bila deca iz te škole rame uz rame sa vršnjacima osnovcima i srednjoškolcima koji su za ovu priliku došli u prestonicu iz Kule, Lebana, Medveđe, Čačka, Svilajnca, Kuršumlije, Vlasotinca, Leskovca, Sremske Mitrovice i mnogih drugih krajeva Srbije. Oni su bili oduševljeni izvedbom pijaniste ali i posebnih klavirskih aranžmana poput Carmine Burane, Mesečeve sonate i Nocturna.

Stefan Đoković, ‘Na krilima muzike
foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Prisustvo đaka omogućila je ALTA banka na čijem je čelu dr Davor Macura, predsednik Upravnog odbora te izuzetno društveno odgovorne kompanije, i fondacija Humana srca čije ime sve govori o osnivačima te fondacije. Uz čarobni glas Nevene Božović koja je izvela numeru Zajdi Zajdi niko nije ostao ravnodušan.

Prepuna sala MTS dvorane je najava novog kruga koncerta po Srbiji, projekta "Na krilima muzike" pod pokroviteljstvom prve dame Srbije gđe Tamare Vučić koja je i svojim sinoćnim prisustvom dala podstek i snagu važnom poduhvatu kakav je popularizacija klasične i oćuvanje kulturnog nasleđa. Muzički karavan "Na krilima muzike" krenuo je u februaru 2023 iz Beograda ka Loznici, Nišu, Valjevu, Čačku, preko Kragujevca, Zaječara,Požarevca , Vrnjačke Banje, do Priboja , Trstenika i Novog Sada.

Tokom narednih dvanaest meseci tim Integralnog razvoja Srbije na čelu sa Majom Bojović obićiće novih dvanaest gradova .Novi ciklus koncerata pod pokroviteljstvom prve dame Srbije biće organizovan u okviru Integralnog razvoja Srbije, koji predstavlja sveobuhvatan koncept razvoja opština širom naše zemlje, objedinjavajući turistički, kulturni, ekonomski I socijalni razvoj svakog dela države.

Stefan Đoković, ‘Na krilima muzike
foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Direktorka muzičke škole iz Leskovca, Biljana Miljković, izrazila je zahvalnost Stefanu Đokoviću, ALTA banci, fondaciji Humana srca i prvoj dami Srbije, gđi Tamari Vučić, ističući značaj ovakvih događaja za obrazovanje i inspiraciju mladih muzičara.

Predsednici opština Kula i Svilajnac, Damjan Miljanić i Predrag Milanović, takođe su pohvalili inicijativu i dali podršku projektu "Na krilima muzike", ističući njegovu važnost za promociju kulture i umetnosti u manjim opštinama.

1 / 7 Foto: ATAImages/ Antonio Ahel

Oduševljenje dece iz Lebana nije ostalo neprimećeno, a predsednik te opštine, Ivan Bogdanović, istakao je važnost ovakvih događaja za kulturnu raznolikost i povezivanje mladih talenata iz svih krajeva zemlje.

"Na krilima muzike" nije samo karavan koncerata već simbol zajedništva i podrške mladima, oćuvanju kulturnog nasleđa, umetnosti i kulturi širom Srbije. Zahvaljujemo se svim partnerima i medijima koji su svojom nesebičnom podrškom omogućili ovaj nezaboravan događaj.- istakao je tim projekta "Na krilima muzike".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track