MOJA PRVA ULOGA U AMERIČKOM FILMU: Milena Božić nakon KLANA deo i horor ostvarenja PRVO PREDSKAZANJE
Foto: ATA images

uspeh

MOJA PRVA ULOGA U AMERIČKOM FILMU: Milena Božić nakon KLANA deo i horor ostvarenja PRVO PREDSKAZANJE

Kultura -

Glumicu Milenu Božić, koja je igrala glavnu žensku ulogu u seriji "Klan", trenutno gledamo u bioskopima, u horor ostvarenju "Prvo predskazanje" studija "20th Century", snimljenog u američko-italijanskoj koprodukciji.

U glumačkoj postavi pored Bila Naja, brazilske glumice Sonje Brage i mlade Neli Tajger Fri na setu filma rediteljke Arkaše Stivenson našla se i umetnica iz naše zemlje.

Prvo predskazanje
foto: MFC, promo

- Pozvao me je kasting direktor i rekao da snimim do ujutru scene. Bila sam na gostovanju s predstavom i kući stigla kasno u noć. U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su horor film i Sonja Braga, čija sam dva filma letos gledala i zaljubila se u njen rad. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak s jedinom motivacijom - da igram njen lik u mladosti. Kad sam saznala da sam dobila ulogu, pomislila sam kako se meni možda još letos sve predskazalo, a da toga nisam bila svesna - priča glumica i napominje da je poseban izazov rad na drugom govornom područiju i jeziku.

Milena Božić
foto: ATA images

- Bila sam ograničena vremenom i samo sam se pustila u ceo proces, a najlepše je bilo što sam od rediteljke dobila punu slobodu i podršku već od prvog susreta. Na setu je bilo veoma zabavno, mnogo toga novog, i imala sam mogućnosti da se razigram. Od kostima, scenografije, izgleda samog seta, sve je radilo za mene - navodi glumica, koja je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu 2017, a dve godine kasnije završila je master studije glume na FDU.

Prvo predskazanje
foto: MFC, promo

Inače, "Prvo predskazanje" je priča koja prethodi horor klasiku iz 1976, dobitniku Oskara za najbolju muziku. Radnja prati američkog diplomatu (Gregori Pek), koga rimski sveštenik savetuje da nakon smrt deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka kome daje ime Demijan. Danas, skoro 50 godina kasnije, studio "20th Century" donosi scenario koji opisuje šta je sve prethodilo toj priči. U fokusu je mlada Amerikanka koja je poslata u Rim kako bi započela život u službi crkve. Stvari izmiču kontroli, nailazi na tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju sopstvenu veru, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla.

Bonus video:

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track