PREDSTAVA "GOLOTINJA" DONELA NA SCENU DUH VESTERNA: Nova premijera studenata FDU, a u glavnim ulogama Denis Murić i Luna Pilić
Foto: Petar Braunović

Mladi o mladima

PREDSTAVA "GOLOTINJA" DONELA NA SCENU DUH VESTERNA: Nova premijera studenata FDU, a u glavnim ulogama Denis Murić i Luna Pilić

Kultura -

Na sceni "Mata Milošević" Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu premijerno je 3. aprila izvedena drama "Golotinja" Lee Petrov, u režiji Ognjena Dragovića.

predstava Golotinja
foto: Petar Braunović

Treća predstava iz projekta "Mladi o mladima" pod nazivom "Under Pressure" privukla je najviše publike, koja je sedela i na podu kako bi videli na sceni Marka Miljkovića, Andreja Sušnja, Aleksandru Maraš, ali i Denisa Murića i Lunu Pilić.

- Ideja za ovu predstavu nastala je kad je reditelj Ognjen Dragović posetio Fakultet primenjenih umetnosti i primetio uvek samo jedan model kad se slikaju aktovi. Odlučili smo da napravimo priču o golotinji i odnosu koji imamo prema svom telu - objasnila je Lea Petrov.

Reditelj s delom autorke i glumačke ekipe
Reditelj s delom autorke i glumačke ekipefoto: Kurir

Mladi reditelj nekada se bavio glumom u Dadovu, a sada je student režije treće godine u klasi Alise Stojanović i asistentkinje Tare Manić. Prvo je, priznaje, želeo da upiše glumu ili zvuk na FDU, a onda je shvatio da je pozorište više njegov svet.

- Lea piše veoma zanimljive kratke replike. Za ovu predstavu pokušao sam da nađem inspiraciju u stripu i pravio sam neku fantazi priču o odrastanju. U predstavi se nekako prepliću fantastika i naša stvarnost i ona ruši iluzije o tom golom telu. Dobro smo se zabavljali na probama tokom ova dva meseca - kaže Dragović.

Glumica Luna Pilić je iz Splita, a glumu je došla da studira u Beogradu, gde je ostala da živi nakon diplomiranja.

- Za mene je ovo sve bilo novo, jer mi je prva studentska predstava u životu. Puno sam lutala po mraku i morala sam da izađem iz svoje zone komfora. Rad sa Ognjenom i ovim ljudima bio mi je korisniji od mnogih profesionalnih angažmana - ističe Luna.

predstava Golotinja
foto: Petar Braunović

Ona je po ideji Alise Stojanović na kraju komada promenila i svoj govor:

- Ceo naš svet je iščašen, kao i u seriji "Yellowstone", i tada počinjem da pričam kao Splićanka. Pokušali smo da oživimo taj neki strip i vestern univerzum.

Predstavu "Ptico moja gorka" Alekse Parovića, u režiji Anđele Krunić, premijeru će imati 26. aprila u 19 sati, dok će o datumu prvog izvođenja komada "Nemamo kamp-prikolicu, a i da imamo, nikome ne bismo rekli" Jane Milivojević, u režiji Nine Račete, javnost biti naknadno obaveštena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track