JUGOSLOVENSKA KINOTEKA ODAJE ČAST BRANKU ĆOPIĆU: Filmski maraton sa ostvarenjima umetnika inspirisan izložbom "Ježeva kućica"
Foto: Printscreen YouTube

ne propustite

JUGOSLOVENSKA KINOTEKA ODAJE ČAST BRANKU ĆOPIĆU: Filmski maraton sa ostvarenjima umetnika inspirisan izložbom "Ježeva kućica"

Kultura -

Inspirisana izložbom "Ježeva kućica – Izmišljanje boljeg sveta”, koja je trenutno postavljena u Muzeju Jugoslavije, Jugoslovenska kinoteka pripremila je filmski program posvećen Branku Ćopiću u sali u Kosovskoj 11.

Branko Ćopić
foto: Printscreen YouTube

Ciklus filmova snimljenih po delima Branka Ćopića prikazaće se od 11. do 13. aprila i čine ga igrani filmovi snimljeni prema delima ovog književnika, kao što su Orlovi rano lete(1966) u režiji Soje Jovanović, “Nikoletina Bursać” (1964) Branka Bauera, “Gluvi barut” (1990) Bate Čengića, ali i jedan kratki dokumentarni film “Grob u žitu” (1951) po scenariju Branka Ćopića, a u režiji Puriše Đorđevića.

Posetioci Kinoteke s bioskopskom kartom moći će besplatno da pogledaju izložbu u Muzeju Jugoslavije i obratno: svako s kartom izložbe moći će besplatno da pogleda filmove iz programa o Ćopiću u Kosovskoj 11.

Branko Ćopić
foto: Printscreen/Youtube

Ovim putem stvara se sinergija između filmske umetnosti i muzejskog iskustva, podstičući posetioce da istraže svet Ćopićevog stvaralaštva upotpunjujući izložbeno iskustvo filmskim slikama.

Četvrtak, 11. 4. 17.30 "Orlovi rano lete" u režiji Soje Jovanović 20.00 "Gluvi barut" u režiji Bahrudina Bate Čengića Petak, 12. 4. 17.30 "Hajdučka vremena" u režiji Vladimira Tadeja 20.00 "Živejeće ovaj narod" u režiji Nikole Popovića

Branko Ćopić
foto: Printscreen/Youtube

Subota 13.4. 17.30 "Nikoletina Bursać" u režiji Branka Bauera 20.00 "Grob u žitu" u režiji Mladomira Puriše Đorđevića "Major Bauk" u režiji Nikole Popovića

*Muzej Jugoslavije radi svakog dana osim ponedeljka od 10 do 18 časova.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:25

laza kostic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track