OVDE SU NASTALE KULTNE SCENE "PORODIČNOG BLAGA" Evo kako danas izgleda legendarna KAFANA KOD MAČKA 25 godina kasnije (FOTO)
Foto: Printscreen YouTube

prepoznajete li lokaciju

OVDE SU NASTALE KULTNE SCENE "PORODIČNOG BLAGA" Evo kako danas izgleda legendarna KAFANA KOD MAČKA 25 godina kasnije (FOTO)

Kultura -

Rajna, Džomba i Eržebet za šankom, za stolovima Đoša, Tika, Labud i Čerčil. A sve to kontroliše (ili makar pokušava da kontroliše) Đorđe Stamenković Mačak, po čijem nadimku i sam restoran nosi ime - "Kafana kod Mačka".

Kultna serija i kafana

Džomba
foto: Printscren

Svi znaju da je reč o seriji "Porodično blago". Iako je od prikazivanja prve epizode prošlo 25 godine, teško da u Srbiji neko ne zna priču iz ovog ostvarenja Siniše i Ljiljane Pavić koje se godinama reprizira na RTS-u.

Svetlana Ceca Bojković, Mihailo Janketić, Danilo Lazović, Nebojša Glogovac, Vesna Trivalić, Nikola Simić, Aleksandar Berček, Bogoljub Mitić Đoša, Vojin Ćetković, Snežana Savić, Dragan Nikolić, Milenko Zablaćanski, Mira Banjac, Petar Kralj, samo su neke od glumačkih legendi koje su igrale u seriji, a nažalost, mnogi više nisu sa nama.

Bogoljub Mitić Đoša
foto: printscreen RTS

Vreme je nezaustavljivo i teče neumitno, a uvek je interesantno videti kako danas izgledaju mesta koja su ostala ovekovečena u televizijskim hit ostvarenjima poput "Porodičnog blaga".

Jedna od kultnih lokacija na kojima je snimana ova vanvremenska serija je i čuvena "Kafana kod Mačka", koja je zapravo restoran "Kolarac", a sudeći po fotografijama od pre nekog vremena, enterijer ne izgleda ni blizu kao što je izgledao u seriji čiju reprizu publika decenijama prati s istim žarom.

Prepoznatljivih stolova i stolica više nema, a i zidovi su prekrečeni. Ipak, ostali su prepoznatljivi lukovi na plafonu.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track