ČAČAK DOBIJA NOVI POZORIŠNI FESTIVAL: Kulturni centar raspisao konkurs za učešće, a namenjen mladim autorima
Foto: Privatana Arhiva

lepo

ČAČAK DOBIJA NOVI POZORIŠNI FESTIVAL: Kulturni centar raspisao konkurs za učešće, a namenjen mladim autorima

Kultura -

Ukoliko ste pozorišni stvaraoci, profesionalni ili amaterski, i imate predstavu kojom želite da osvojite publiku, ovo je vaša prilika! Kulturni centar Čačak raspisao je novi konkurs za učešće na prvom Pozorišnom festivalu mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032.

Čačak, pešačka zona
foto: RINA

Festival će biti održan od 23. – 29. septembra 2024. godine, u dve takmičarske selekcije (amaterska i profesionalna).

Ideja festivala je da objedini najkvalitetnija amaterska i profesionalna pozorišna ostvarenja i susretne njihove aktere, po uzoru na velike evropske pozorišne festivale. Posebna misija festivala je da istakne mlade umetnike i učini njihov rad vidljivijim. Uslov za učešće na festivalu (važi za obe kategorije) je da najmanje jedan od autora u predstavi (Reditelj/ka, autor/ka teksta, glumac/glumica, scenograf/kinja,kostimograf/kinja,kompozitor/ka) nije stariji od 32 godine.

Čačak, pešačka zona
foto: RINA

Pravo učešća, u kategoriji amaterskih predstava, imaju sve amaterske trupe i pozorišta, bez ograničenja u sadržaju predstave, ili mesta odakle dolaze. Profesionalni glumci, ili studenti glume ne mogu biti izvođači u predstavama amaterske selekcije.

U kategoriji profesionalnih predstava, pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta, trupe ili drugačije organizovani profesionalni pozorišni stvaraoci, kao i studenti pozorišnih akademija.

Konkurs je otvoren od 15. maja do 30. juna 2024. godine.

Link za prijavu: http://skr.rs/zG33

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track