SPOJIO LJUBAV PREMA FOTOGRAFIJI I PARTIZANU: Navijači nisu imali priliku da se raduju trofeju, ali tu je knjiga Jovana Mihajlovića
Foto: Jovan Mihajlović

Foto-knjiga "Sezona"

SPOJIO LJUBAV PREMA FOTOGRAFIJI I PARTIZANU: Navijači nisu imali priliku da se raduju trofeju, ali tu je knjiga Jovana Mihajlovića

Kultura -

Ljubav prema košarci, Partizanu i fotografiji preneo je u knjigu "Sezona" Jovan Mihajlović. Autor je student kamere na Fakultetu dramskig umetnosti u Beogradu, koja je i objavila ovu foto-knjigu.

Knjiga, Jovan Mihajlović, Parizan
foto: Uroš Stepić

- Navijači Partizana ove sezone nisu imali priliku da se raduju trofeju, ali su, kada su u pitanju vernost i privrženost klubu, bili šampioni! Bili su ubedljivo najgledaniji tim u Evroligi i ABA ligi i pravili su atmosferu o kojoj je pričao čitav svet. Rad je otpočeo u septembru 2022. godine, a okončan je osvajanjem titule u ABA ligi 23. juna 2023. godine. Kasnije je, tokom leta i jeseni, usledila etapa u kojoj je dizajnirana knjiga, a potom i proces štampe - navodi autor.

Knjiga, Parizan
foto: Jovan Mihajlović

Sve fotografije su nastale upotrebom analognih foto-aparata i razvijanjem filmova kolor i crnobelim procesima. Pored utakmica u Areni, Jovan je ispratio i gostovanja u Tel Avivu, Minhenu, Bolonji, Milanu i Madridu. Tiraž je samo 300 primeraka.

Knjiga, Jovan Mihajlović, Parizan
foto: Uroš Stepić

Sezona 2022/23. košarkaškog kluba Partizan donela je povratak u Evroligu nakon osam godina i trofej u regionalnoj ligi nakon 10 godina, ali i prvu foto knjigu koja govori o pasiji i ljubavi prema Partizanu, neraskidivom spoju navijača i kluba na putu ka uspesima.

Foto knjiga "Sezona" je diplomski rad Jovana Mihajlovića nastao na četvrtoj godini osnovnih studija katedre Kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, na predmetu Fotografska slika IV. Na 148 strana i 118 fotografija načinjenih analognim foto-aparatima, kroz specifičnu vizuru osetićete hiljade pređenih kilometara, iščekivanja, padova i slavlja KK Partizan i navijača sa gostovanja širom Evrope i na domaćem terenu.

Gorčin Stojanović
foto: Marina Lopičić

Predgovore su napisali Gorčin Stojanović, pozorišni i filmski reditelj, i Aleksandar Kostić, redovni profesor na FDU.

„Sezona“ donosi ono što niste mogli svakodnevno da vidite na televiziji, internetu i u štampanim izdanjima – specifične trenutke sa gostovanja u Tel Avivu, Minhenu, Bolonji, Milanu i Madridu, prožete utakmicama na domaćem terenu tokom cele sezone. Prvi tiraž dostupan je u zvaničnom KK Partizan šopu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track