STIGAO POSLE 20 GODINA ANIMIRANI FILM O NARANDŽASTOM MAČKU: Evo koji naš popularni glumac progovara kao GARFIlD u srpskoj verziji
Foto: Promo

novi izazov

STIGAO POSLE 20 GODINA ANIMIRANI FILM O NARANDŽASTOM MAČKU: Evo koji naš popularni glumac progovara kao GARFIlD u srpskoj verziji

Kultura -

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak Garfild, koji voli lazanje, vratio se na veliko platno u režiji Marka Dindala.

film Garfild
foto: Promo

U novoj komediji, nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život s Džonom i Odijem potpuno promeni kad ga poseti njegov otac Vik, on mora da krene u avanturu u kojoj će naučiti nešto potpuno neočekivano. Porodični animirani film jednostavno nazvan "Garfild" već je svojim trejlerom osvojio obožavaoce širom planete, i to uglavnom zbog Krisa Prata, koji je Garfildu pozajmio glas. U originalu su glasove, pored njega, likovima dali Semjuel L. Džekson i Hana Vedingam. Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani Dejvid Rejnolds, a rediteljsku palicu drži Mark Dindal.

film Garfild
foto: Promo

Na veliku radost najmlađih, "Garfild" je sinhronizovan i na srpski jezik, a glas mu je pozajmio glumac Gordan Kičić, dok je njegovog oca Vika oživeo Marko Kon. U sinhronizaciji su učestvovali i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić Mikri i Srđan Jovanović.

Gordan Kičić
foto: Miša Obradović

Kad je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip. Film "Garfild" prikazuje se u bioskopima širom naše zemlje od 23. maja.

Bonus video:

01:22

Gordan Kičić otvara izložbu u Ateljeu 212

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track