Putopise Viktora Lazića možete čitati u Kuriru, a sada je pred publikom i njegova nova knjiga "Kenija: Damari divljine". On vas kroz neverovatne opise vodi u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje.

- Savane, lavovi, zebre, slonovi, nosorozi, žirafe... i četrdeset četiri naroda koji naseljavaju Keniju simbol su celog afričkog kontinenta. Kenija je puna iznenađenja na svakom koraku sa svojim napuštenim gradovima stare i slavne svahili civilizacije, nanizanim poput perli na dugačkoj ogrlici celom dužinom obale. Zemlja sedam puta veća od Srbije puna je opasnosti, ali i lepota koje neprestano iznenađuju stranca - kaže Lazić.

viktor-lazic.jpg
Kurir TV 
foto: Kurir tv

Keniju su posećivali i Marko Polo i engleski kolonizatori, i dobronamerni ekolozi, ljubitelji tog bogatog i raskošnog biljnog i životinjskog carstva, ali najčešće, i neminovno, beskrupulozni, pohlepni trgovci koji su prirodu videli kao izvor ličnog bogaćenja. Jedan od dobronamernika je i Viktor Lazić, koji poput Rastka Petrovića beleži šta i kako ljudi govore. Kako ga je Kenija promenila, kojim znanjima i bogatstvom zadužila za ceo život - saznaćete u ovoj knjizi, navode iz "Lagune".

cz-rsumm.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Putopisno delo Viktora Lazića biće predstavljeno pred beogradskim čitaocima 18. juna od 18 sati u knjižari "Delfi SKC". Pored autora, o knjizi će govoriti i pisac Ljubivoje Ršumović, pesnikinja Mirjana Bulatović i urednica u "Laguni" Dubravka Dragović Šehović. Muzičke ukrase na gitari s kenijskim melodijama izvešće Milica Milović.

Lazić je proveo godine na putovanjima obilazeći stotinu zemalja - od džungli Indonezije, divljina Amazonije, vulkanskih kratera Afrike do metropola Amerike. Osnivač je i počasni predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat, direktor Muzeja knjige i putovanja i Muzeja srpske književnosti koji rade u okviru ovog udruženja.

Bonus video:

Kurir televizija VIKTOR SAVIĆ ZAMOLIO DRAGANU MIRKOVIĆ DA SE SLIKA S NIJM, A ONDA JOJ POSTAVIO OVO PITANJE! Tebi sam prva javila šta spremam