NEPOZNATA BOLEST: Manekenka jede kaloričnu hranu, a ne goji se

Ne može da se ugoji

NEPOZNATA BOLEST: Manekenka jede kaloričnu hranu, a ne goji se

Ludi svet -
Iako ne boluje od poremećaja u ishrani, spala je na samo 31 kilogram, a u njenoj želji da se ugoji zasad joj ne mogu pomoći ni najveći medicinski stručnjaci

Bivša mađarska manekenka Orsolija ne boluje od poremećaja u ishrani, ali nikako ne može da se ugoji, iako vredno pokušava.

Nekada lepotica, danas je senka devojke koja je bila. Telo kostura, ali u tom telu duh koji ne odustaje. Orsolija ima 31 godinu, a pre tri godine počela je neobjašnjivo da gubi na težini. Sada ima samo 31 kilogram.

Francuski model Izabel Karo, bolovala je od anoreksije. Plakatima i jezivim fotografijama slabašnog tela ukazivala je na stravične posledice te bolesti i na problem premršavih devojaka na pistama.

Preminula je prije tri godine. Na 164 centimetra visine imala je trideset kilograma. Ali, Orsolija nema anoreksiju, i ne zna šta se događa s njenim organizmom. Ona redovno jede, što kaloričniju hranu, ali rezultata nema.

Kod doktora je svakodnevno. Neće odustati dok ne dobije barem dvadeset kilograma.

Redovna procedura prilikom svakog ulaska u ordinaciju; Orsolija skida odeću, a pogled na nju je tužan i zastrašujuć.

Aparat koji meri razmeru visine i težine pokazuje grešku. Ali, greške nažalost nema.

Orsolija pokazuje fotografije. Na njima je devojka koja ni bila čak ni mršavica, a kamoli ova bleda slika sebe same. Ućestovala je na takmičenjima lepote i uvek je bila pri vrhu. Jedino takmičenje koje sada želi da osvoji je ono u kome treba da pobedi svoje telo.

http://www.youtube.com/watch?v=6Z-Gv6UsSAE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track