DIRLJIVO: Mama delfin nosi svoju mrtvu bebu na poslednje putovanje

DIRLJIVO: Mama delfin nosi svoju mrtvu bebu na poslednje putovanje

Ludi svet -
Dok su je posmatrali turisti, beba delfin joj je pet puta skliznula sa leđa, ali je majka nastavljala borbu sa talasima kako bi svoje čedo sahranila daleko od obale u dubinama pučine

PEKING - Boreći se sa uzburkanim morem, mama delfin nosila je svoje dete na njegovo poslednje putovanje. Ovaj dirljivi i žalosni ritual je nešto što se retko viđa – a još ređe “hvata” kamerom.

Dok je čamac krcat turistima posmatrao ovu srceparajuću scenu, beba delfin je skliznula sa leđa svoje majke pet puta – dok se ona borila sa talasima. Ali svaki put kada bi se to desilo, ona bi ga otela od valova i nastavila svoje usamljeno putovanje.

Veruje se da je mama delfin vukla svoju mrtvu bebu daleko od obale, kako bi ga sahranila u dubokoj vodi. Na mladunčetu je bila vidljiva oko 30 centimetara duga rana preko stomaka.

Slike su snimili turisti u kineskoj autonomnoj regiji Guanksi Žuang, koja je poznata po turama koje za cilj imaju posmatranje delfina.

Ako ste među onima koji ne cene ljudskost životinja, nadamo se da ćete se setiti ovoga kada sledeći put budete želeli da uradite nešto okrutno prema bilo kom pripadniku životinjskog carstva.

http://www.youtube.com/watch?v=UR680gr7PkM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track