Devojka sa IQ većim od Ajnštajnovog pozvana na bal za devojke iz visokog društva

Ćerka taksiste i nastavnice

Devojka sa IQ većim od Ajnštajnovog pozvana na bal za devojke iz visokog društva

Ludi svet -
"L Bal" je manifestacija inspirisana svojevremenim balovima na kraljevskim dvorovima, na kojima su devojke iz visokog društva koje su stasale za udaju svake godine predstavljane raspoloživim neženjama

Loren Marbi (17), ćerka taksiste i nastavnice iz mesta Loutona u britanskoj pokrajini Eseksu, može da se pohvali da joj je na Mensinom testu utvrđen IQ 161, veći od onog koji je (kako se veruje) imao Albert Ajnštajn.

Kada su doznali za nju i za taj podatak, organizatori debitantskog bala visokog društva, koji se idućeg meseca održava u Parizu, odlučili su da joj pošalju pozivnicu za ovaj događaj."L Bal" je manifestacija inspirisana svojevremenim balovima na kraljevskim dvorovima, na kojima su devojke iz visokog društva koje su stasale za udaju svake godine predstavljane raspoloživim neženjama.

Ovogodišnji bal u Parizu, planiran za 30. novembar, organizovaće Automobilski klub Francuske, i na njemu će biti prisuno 25 "debitantkinja", među kojima su i Ledi Amelija Vindzor, unuka vojvode od Kenta, i Kajra Kenedi, unuka brata Džona Kenedija.

Simpatična Loren, koja koristi losion za samopotamnjivanje i izvlači plave pramenove, a omiljena TV serija joj je "Eseks je zakon", što baš i nisu tipične odlike visokog staleža, veoma je srećna i uzbuđena zbog poziva, mada je i po malo zabrinuta kako će sa svojim školskim znanjem francuskog voditi konverzaciju na jednom tako otmenom mestu.

Lorenina pratnja na balu biće francuski kavaljer po imenu Teodor Ruso, a njena majka Suzan, koja je trenutno zamenica direktora u svojoj školi, deli ćerkino uzbuđenje i misli da sa kavaljerom neće biti problema. “Taj ima tek da vidi šta je devojka iz Eseksa”, kaže u šali.

Ofelija Renoar, jedna od organiztora bala, kaže da se za poziv Loren odlučila nakon što je pročitala članak o njoj, iz kog je zaključila da je zanimljiva osoba, "koja svakako ima šta da ispriča".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track