2.800 DOLARA: Proizveden najskuplji sapun na svetu!
Foto: Printscreen

Zlato i dijamanti

2.800 DOLARA: Proizveden najskuplji sapun na svetu!

Ludi svet -
Najskuplji sapun na svetu proizveden je u Libanu, a u njegovom sastavu nalazi se 17 grama praha zlata i tri grama praha dijamanta.

Jeste li ikada sanjali da perete ruke sapunom od zlata i dijamanata? Evo srećne vesti i za vas. Ovakvo zadovoljstvo koštaće vas "tričavih" 2.800 dolara.

Najskuplji sapun na svetu proizveden je u Libanu, a u njegovom sastavu nalazi se 17 grama praha zlata i tri grama praha dijamanta. Generalni direktor firme koja se dugo godina bavi proizvodnjom sapuna u libanskoj prestonici Bejrutu Ahmed Hasun kazao je da je proizvodnja sapuna, koji su nazvali "Katar" trajala mesec i po dana.

Hasun je dodao da je sapun proizveden kako bi licu dao svežinu i vitalnost, a košta 2.800 dolara. Prema njegovim rečima, u sastavu sapuna se nalaze različiti prirodni parfemi i ulja.

"Prvi proizvedeni sapun ćemo izložiti sutra na sajmu u Kataru. Nakon toga ćemo ga pokloniti supruzi katarskog emira Sejha Moza, koja im je pružila podršku za njegovu proizvodnju", kazao je Hasun i dodao da će uskoro pokrenuti i masovniju proizvodnju.

Prema njegovim rečima, cilj je bio i da sapun upiše u Ginisovu knjigu rekorda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track