UDARIO JE GROM: Baki Stani (87) izrasla dva nova zuba!

Čudo

UDARIO JE GROM: Baki Stani (87) izrasla dva nova zuba!

Ludi svet -
Baka je sve zube izgubila još u 26. godini, a posle udara groma narasle su joj nove osmice

Stanu Matković (87), koju u Suhovarama kraj Zadra od milja zovu Stoja, udario je grom kada je imala 85. godina posle čega su joj izrasla dva nova zuba.

Stoja je sve zube izgubila još u 26. godini. Sve ih je izvadila i napravila zubnu protezu na gornjoj i donjoj vilici. Baš kad je pomislila da više sa zubima neće imati posla, jer su svi veštački, njoj su počeli da niču kao gljive posle kiše. Nedavno su joj, naime, niknula još dva.

"Pored onog koji je narastao kad sam imala 83 godine, osetila sam još nešto. Mislila sam da je to deo tog istog zuba jer su bili blizu. Bolelo me, pa sam otišla zubaru. Rekla mi je da je to sasvim novi zub. Dirala ga je pincetom i kleštima i pitala da li me boli. Bolelo me, pa je zaključila da mi je izbio već kvaran. Dodala je da će pokušati da ga spasi, pa sam joj rekla: "Ako morete, spaste ga da ga u zemlju ponesem. Jer ja sam stara i neću još dugo. Poslala me na snimanje, rendgen i sve. Tek na snimku videli smo da mi niče još jedan zub, gore desno. On je još mali, ali se dobro vidi na slici. I šta ću ja sad kad već protezu nosim?! Valjda me neće žuljati pa da ga moram da ga vadim. Svi se čude što su zubi počeli da mi niču ovako staroj", ispričala je baka.

Njena zubarka Lovorka Pedišić Oleksa potvrdila je da su Stoji sa 87 godina nikla dva zuba.

"Reč je o dve novonikle osmice gore. Zametak je verovatno postojao odavno, ali nisu dosad nikle. To je vrlo retko i neobično u tim godinama i nisam se nikad pre srela sa takvim slučajem, a 10 godina radim kao stomatolog. Verovatno je bio nekakav stres koji je učinio da zubi počnu da rastu", rekla je Oleksa.

Stoja je ispričala da su joj zubi nikli najverovatnije jer ju je udario grom

"To je bilo pre dve godine. Brala sam špargle. Požurila sam kući i ispred ulaza izula čizme. Ušla sam u kuću i ruke pružila van sagnuvši se da uzmem čizme. Udario me je grom i pogodio samo u ruke. Jako me je streslo. Odvezli su me doktoru, a on mi je rekao da me udario celu. Ali dva meseca ništa me nije bolelo i sve je bilo u redu. Ali nakon toga ruke su mi se zgrčile, a bolovi su bili prejaki. Završila sam u stacionaru u Rijec", ispričala je Stana, koja živi sama i još uvek kuva, pere garderobu i cepa drva.

Kaže da joj stresa u životu nije nedostajalo niti ju je život mazio. Imala je tri muža, izgubila dvoje dece i bila na šest operacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track