Ovako izgleda kada Kinezi kopiraju Kremlj
Foto: Imaginechina

100 odsto kopija

Ovako izgleda kada Kinezi kopiraju Kremlj

Ludi svet -
Kompleks je izgrađen u pretežno ruralnom zapadnom predgrađu Pekinga - Mentugu, čiji naziv na kineskom znači "jarak ispred kapije"

Lokalni zvaničnici u predgrađu Pekinga su za sebe izgradili kompleks kancelarija koji predstavlja kopiju moskovskog Kremlja, objavili su kineski mediji, što je izazvalo bes i osudu građana te zemlje.Na fotografijama se vidi raskošni kompleks, čije zlatne kupole, beli zidovi i raskošni tornjevi liče onima koji krase Uspensku sabornu crkvu u Kremlju, dok se u pozadini vide fabrike koje iz dimnjaka izbacuju crni dim. Troškovi izgradnje zgrada u sklopu kompleksa u kojem se nalaze lokalni biroi za meteorologiju, seizmologiju, vodosnabdevanje i uređenje zemljišta su iznosili od 1,5 do 3,5 miliona dolara.

Kompleks je izgrađen u pretežno ruralnom zapadnom predgrađu Pekinga - Mentugu, čiji naziv na kineskom znači "jarak ispred kapije".

Vest o postojanju lokalne kopije Kremlja je kod korisnika interneta u Kini izazvala osude, a mnogi su isticali da su lokalne vlade prezadužene i da je vlada u Pekingu zabranila izgradnju novih zgrada za potrebe državnih organa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track