Nakon što ga je udarila struja, njegove oči su doživele neverovatnu promenu

Neočekivani ishod

Nakon što ga je udarila struja, njegove oči su doživele neverovatnu promenu

Ludi svet -
Čovek, star 42 godine došao je u kontakt sa strujom od 14.000 volti, koja je prošla kroz njegovo čitavo telo, uključujući i optički nerv

Nakon niza udara struje, koje je doživeo na poslu, čovek iz Kalifornije je razvio očnu kataraktu u obliku zvezde.Čovek, star 42 godine, je došao u kontakt sa strujom od 14.000 volti, koja je prošla kroz njegovo čitavo telo, uključujući i optički nerv. Ovaj nerv povezuje mozak sa okom.

"Optički nerv je zapravo sličan kao i svaka druga žica koja provodi struju", rekao je Dr Bobi Korn, sa Univerziteta u Kaliforniji. On je lečio ovog čoveka. "U ovom slučaju, jak napon je prošao kroz veoma bitnu "žicu" u čovekovom telu, i izazvao štetu", naveo je Korn.

Četiri nedelje posle nezgode, Korn je pregledao pacijenta, koji je imao probele sa vidom. Posle pregleda, utvrđeno je da je on razvio kataraktu "koja je u obliku zvezde", naveo je Korn.

Katarakta zamagljuje zenice, i tako smanjuje vidljivost kod pacijenata. I dalje se ne zna zašto katarakta nekada poprimi zvezdasti oblik, naveo je Korn.

Kod životinja, udar struje izaziva pojavu "balončića" u oku, koje kasnije formiraju zvezdasti oblik. Četiri meseca posle nezgode, pacijent se operisao kako bi mu bila uklonjena katarakta, i vid mu se donekle poboljšao.

Ali udar struje je izazvao trajna oštećenja na optičkom nervu, tako da mu je vid i dalje slabiji nego pre nezgode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track