Možda vam izgleda ukusno, ali kad vidite od čega je napravljena ova pica, neće vam biti svejedno...

Neobična ideja

Možda vam izgleda ukusno, ali kad vidite od čega je napravljena ova pica, neće vam biti svejedno...

Ludi svet -
Vlasnici restorana, Evan i Avis Daniel, došli su na neobičnu ideju da naprave picu od pitona zbog toga što su učestala upozorenja kako su oni preplavili poznati nacionalni park

Ima ukus kao piletina, ali je daleko "opasnije" meso. Restoran "Evanov komšiluk", koji se nalazi u Fort Majersu na Floridi, već dve godine služe pizu 'Everglejds' čiji je glavni sastojak burmanski piton!

Vlasnici restorana, Evan i Avis Daniel, došli su na neobičnu ideju zbog toga što su učestala upozorenja kako su pitoni preplavili poznati nacionalni park, pa ugrožavaju bioraznolikost.

"Ljudi stalno o tome pričaju, bilo pozitivno ili negativno. To stvarno nije važno jer je činjenica je mi to možemo pripremiti i ukusna je", rekao je gospodin Daniel dodajući da ova zmija ima ukus kao piletina, ali je malo žilavija.

Ta je piza je postala najprodavaniji delikates u njegovom restoranu, a prema rečima vlasnika, gostima nije problem da izdvoje čak 45 dolara za nju.

Burmanski pitoni su preplavili nacionalni park jer su ih njihovi vlasnici pustili na slobodu te se razmnožavaju. Pošto se nalaze na vrhu lanca ishrane nemaju prirodnih neprijatelja na Floridi, a ukupno mogu narasti do šest metara.

http://www.youtube.com/watch?v=pYkNUo0xOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track