TUGA INCESTA: Dečak (14) u telu dede od 110 godina!

Teška bolest progerija

TUGA INCESTA: Dečak (14) u telu dede od 110 godina!

Ludi svet -
Četvoro braće i sestara Alija Huseina je umrlo od iste bolesti jer su njegovi roditelji bili su u rodbinskoj vezi i njihov brak je bio dogovoren

Ali Husein (14) iz Indije boluje od proregije, zbog koje ima telo muškarca od 110 godina. Njegovi roditelji Nabi Husein Kan (50) i Razija (46) su se venčali pre trideset i dve godine. Bili su u rodbinskoj vezi i njihov brak je bio dogovoren.

Petoro njihove dece je umrlo od progerije. Reč je o bolesti naglog starenja, a uzrokuje je defekt na genetskom kodu pacijenta. Od te bolesti boluje i Husein koji ima telo 110-godišnjaka. Ta bolest uzrokuje i artritis, probleme s očima, bolesti srca te slepoću.

"Želim da živim i da se nadam da negde postoji lek za mene. Ne bojim se smrti, ali želim još malo ostati sa svojim roditeljima. Oni su puno propatili", rekao je Ali.

Huseinov brat i tri sestre umrli su u kada su imali 12 i 24 godine. Peto dete, dečak, umrlo je 24 sata pošto se rodio.Ali, kako kaže, najviše ga je pogodila smrt brata Ikramula.

"Bio je moj najbolji prijatelj. Bio sam mali kad su umrli moj brat i sestre. On je bio jak i nije mu smetalo zadirkivanje. Kada je umro, plakao sam nedeljama i nisam mogao da jedem. Sada nemam nikoga, nemam prijatelja, ali moram biti jak", kaže Ali.

http://www.youtube.com/watch?v=nfmIhbwxe-Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track