GREŠKOM JOJ UPLATILI 63.000 EVRA: Novac spiskala u dahu na skupe krpice!
Foto: Facebook

Maratonski šoping

GREŠKOM JOJ UPLATILI 63.000 EVRA: Novac spiskala u dahu na skupe krpice!

Ludi svet -
Nezaposlena Britanka svojoj majci je dala 1.200 evra u gotovini, sve dok je nije policija uhvatila 24. aprila prošle godine

LONDON - Mlada Britanka upustila se u maratonski šoping pošto joj je na račun slučajno uplaćeno 62.700 evra. Mihaela Hatčings potrošila je 10.800 eura na skupocene krpice.

Umesto da prijavi grešku, samohrana nezaposlena Britanka svojoj majci je dala 1.200 evra u gotovini, sve dok je nije policija uhvatila 24. aprila prošle godine.

Pošto je uhvaćena policija je saznala da je Mihaela prebacila 48.000 evra u investicioni fond prihvativši savet bankarke koja nije znala za pogrešnu uplatu.

U ponedeljak je proglašena na sudu krivom za nepoštovanje i zadržavanje nezakonito stečenih sredstava.Na sudu je rečeno kako je mladu Britanku dečko nagovorio da zadrži novac.

Kažnjena je radom za opšte dobro u trajanju od godine dana i moraće da odradi 150 sati neplaćenog.

Administrativnom pogreškom joj je veće okruga Lichfield uplatilo više od 62.000 eura. Na vrijeme su spriječili uplatu dodatnih 53.700 evra na račun. Očajnički su pokušavali da joj uđu u trag kako bi joj objasnili da je reč o grešci. Kada su je pronašli, ona je već sa dečkom potrošila oko 11.000 evra na skupu odeću.

Mihaela je u suzama napustila sudnicu pošto je saznala da ne mora u zatvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track