ZBOGOM TATU MAJSTORI: Studenti izmislili 3D mašinu koja crta umesto čoveka!

Robot

ZBOGOM TATU MAJSTORI: Studenti izmislili 3D mašinu koja crta umesto čoveka!

Ludi svet -
Tri studenta dizajna iz Francuske modifikovala su MarkerBot 3D printer i to kao deo takmičenja francuskog Ministarstva kulture

Ljubitelji tetovaže taj ukras na telu uglavnom smatraju jedinstvenim, unikatnim umetničkim delom koje izrađuje iskusni umetnik – tattoo majstor.

Međutim, grupa studenata napravila je svojevrsnog robota. Tačnije, printer koji na naša tela štampa tetovaže.

Tako je jedan volonter postao ponosni vlasnik prve tetovaže izašle iz printera. Na ruku je tetovirao savršeni krug. Tri studenta dizajna iz Francuske modifikovala su MarkerBot 3D printer i to kao deo takmičenja francuskog Ministarstva kulture.

Pier Em, Piotr Videlka i Johan Da Silveira imali su na raspolaganju osam sati da realizuju svoju ideju. Krug su izabrali kako bi demonstrirali preciznost tehnologije.

Naime, taj oblik je rukom najteže dovesti do savršenstva. Iako su uspešno predstavili svoj uređaj, odlučni su u nameri da on izađe na tržište.

Rekli su da im nije bio problem da pronađu volontera za prvu takvu tetovažu. Ovi mladići su na internet stranici Instuctables.com dokumentovali čitav proces nastanka tetovaže i sastavili su instrukcije o tome kako transformisati svoj sopstveni 3D printer u pravog tattoo majstora.

http://www.youtube.com/watch?v=OsVStbV7NF8
(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track