NEVEROVATNA PRIČA: Pogledajte šta je mačka Dela uradila sa pačićima!

Prirodna se postarala

NEVEROVATNA PRIČA: Pogledajte šta je mačka Dela uradila sa pačićima!

Ludi svet -
Dela je pačiće našla sat-dva pošto se sama porodila. Onako preplavljena materinskim nagonom, prigrlila je i te tople, čupave mlade kao svoje

Na farmi kod gradića Klara u Irskoj na maloj farmi živi mladi par Ronan i Ema Lali. Imaju lepe životinje, ali hteli su da nabave i patke, pa su kupili oplođena jaja.

Na dan kad su se pačići izlegli, Rounan i Ema su ih šest sati tražili, ali nisu ih našli. Kad su ih konačno pronašli, videli su da ih se, na nesreću, mačka Dela prva dočepala.

"Videli smo kako drži pače u ustima i pomislili da će ga pojesti", kaže Ronan. Ali onda je Ema videla da mačka spušta pače na slamu i leže, a sve troje pačića joj pritrčava i privija se uz nju.

"Prela je i mazila ih. Kad sam prišla, videla sam da se i sama omacila - na slami su bila tri slepa mačeta", kaže Ema. Srećom po pačiće, Dela ih je našla sat-dva pošto se sama porodila. Onako preplavljena materinskim nagonom, prigrlila je i te tople, čupave mlade kao svoje. A kad su hteli da tu neobičnu porodicu prebače na bezbednije mesto, videli su nešto još čudnije.

"Pačići su visili s nje. To je bilo baš čudno", priča Ema. "Kad smo videli da pačići sisaju, pomislili smo - bože, ovo je stvarno ludo i jedinstveno", kaže Rounan.

Patke ne doje mlade i pačići su odmah kadri da se brinu o sebi. Stručnjaci kažu da je moguće da su pačići počeli da sisaju jer su instinktivno shvatili da je to hrana. Ronan je strahovao za pačiće jer je mačka, ipak, predator, ali Ema, babica, primetila je nešto što inače svakodnevno viđa na poslu.

"Pokazivala je toliku ljubav, to viđam svakog dana. Samo je želela da drži svoje bebe uz sebe i da ih nikad ne pusti. Videla sam da se to dešava s mačkom i pačićima. Rekla sam Ronanu - ne možeš da prekineš tu vezu", priča Ema.

Ali pačići odrastaju brže od mačića i mama nije bila baš srećna zbog njihovog brzog osamostaljivanja. "Žuti mačići su bili aktivniji, bilo joj je teško da ih kontroliše", kaže Ema. Nekoliko nedelja kasnije, mačići su još mali, a pačići su već patkice. Jesu nezavisne, ali i dalje su vezane za svoju pomajku.

http://www.youtube.com/watch?v=N783j3Rn8-U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track