RECEPT ZA DUG ŽIVOT: Baka koja je doživela 122 godine pušila cigare i pila vino!
Foto: Wikipedia

Tajna dugovečnosti

RECEPT ZA DUG ŽIVOT: Baka koja je doživela 122 godine pušila cigare i pila vino!

Ludi svet -
Žean je pušila cigarete od svoje 21. godine, pila vino i jela čokoladu nekoliko puta nedeljno sve dok nije napunila 119 godina

Žean Kalmon koja je doživela 122 godine, svojevremeno je otkrila tajnu svoje dugovečnosti.

Iz njenog iskustva dugog više od jednog veka, primarni faktor zdravlja nije ni genetika, ni vežbanje, ni ishrana već um.

Najstarija žena na svetu živela je 122 godine i 164 dana, a naučnik Žan Mari Robin otkrio je da ona nikada nije radila ništa naročito da bi sačuvala zdravlje.

Tako je Žean pušila cigarete od svoje 21. godine, pila vino i jela čokoladu nekoliko puta nedeljno sve dok nije napunila 119 godina.

Svoju dugovečnost pripisivala je tome da se stalno smeje i ne nervira se.

"Ako ne možeš da učiniš ništa po tom pitanju, ne nerviraj se zbog toga", rekla je baka. Žean je ceo svoj život provela u bogatoj porodici i nije imala mnogo stresa oko sebe.Šta nam to govori o raku i srčanim oboljenjima?

Povezanost između stresa i infarkta je odavno dokazana, ali pojavio se zanimljiv podatak. Prema studiji Žurnala psihosomatskih istraživanja ekstemno potiskivaje ljutnje bilo je najčešće identifikovana karakteristika među 160 pacijenata sa rakom dojke.

Ekstremno nizak nivo ljutnje u životu pokazao je ogroman broj ljudi obolelih od raka. Ovo pokazuje da potisnut stres i teskoba mogu da dovedu do raka, kao i da ubrzaju njegov razvoj.

Iako nema spora da je fizička aktivnost i zdrava ishrana izuzetno bitan deo vitalnosti, po rečima bake i stručnjaka postoji lek koji može da se pije u neograničenim dozama - pozitivan stav.

http://www.youtube.com/watch?v=cB_yIlnaryg

NE PROPUSTITE:BAKA OD 116 OTKRILA TAJNU DUGOVEČNOSTI: Jedem krompir, pasulj, koziji sir i mleko!

(EPL/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track