NAJLUĐA ZANIMANJA NA SVETU: Da li biste za 60 dolara po satu spavali pored nekog?

Originalno

NAJLUĐA ZANIMANJA NA SVETU: Da li biste za 60 dolara po satu spavali pored nekog?

Ludi svet -
Sakrivač registarskih tablica i bebisiterka za nojeve, samo su neka od najčudnijih zanimanja na svetu

Širom planete, od Sri Lanke preko Australije do Irana, mogu se naći neverovatna zanimanja. Ponekad praktična, mahom živopisna, pa i smešna, ona su uglavnom uskog lokalnog karaktera.

Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prestonice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone.

Da bi izbegli plaćanje nameta i eventualne kaze, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući telom registarske tablice.

U Sri Lanki, za vreme svetkovina, slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po meri šiju akreditovani šnajderi.

Poznato je da nojevi umeju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sede u polju i paze da se ptice ne povrede.

Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge "družbenice za dremku" koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu. Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks - samo spavanje.

Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakciji u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju devojke koje u bikiniju pomažu posetiocima da lakše nađu parking-mesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track