ODMAH ŠALJU SIGNAL POLICIJI: Indijke dizajnirale farmerke protiv silovanja!
Foto: Dejli Mejl

Žena napadnuta svakih 22 minuta

ODMAH ŠALJU SIGNAL POLICIJI: Indijke dizajnirale farmerke protiv silovanja!

Ludi svet -
Policijajci mogu da pronađu ženu koja je u nevolji zahvaljujući specijalnom tragaču koji je instaliran

Dve žene u Indiji dizajnirale su liniju farmerki "protiv silovanja" koje šalju signal za opasnost lokalnoj policiji koja može da locira žrtvu i pomogne joj.

Njih dve su se za ovaj potez odlučile zbog niza brutalnih napada u njihovoj zemlji koji su užasnuli ceo svet. Diksha Pethak (21) i Anjali Srivastava (23) iz severne Indije, pokrajine Varanasi, rekle su da su u farmerke instalirale male elektronske uređaje koje kada se pritisnu, šalju poziv u pomoć u najbližu policijsku stanicu.

Policijajci mogu da pronađu ženu koja je u nevolji zahvaljujući specijalnom tragaču koji je instaliran. Skoro 200 policijskih stanica u tom području su opremljene tehnologijom da mogu da prime signal alarma kada se aktivira.

Prema podacima Vlade, silovanje se u Indiji dogodi na svakih 22 minuta. "Mi smo dugo razmišljale da napravimo ovaj uređaj," rekla je Pathak, studentkinja nauka i ćerka taksiste. "Moj otac je često bolestan od brige svaki put kada se vraćam kasno kući."

Par ovih farmerki koštaju oko 30 evra u Indiji, a mogu se nositi tri meseca pre nego što se baterije isprazni, piše Dejli mejl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track