MISTERIJA: Pronašli pastira na Rtnju koji je mislio da je 1800. godina
Foto: BETA

Planina koja krije mnoge tajne

MISTERIJA: Pronašli pastira na Rtnju koji je mislio da je 1800. godina

Ludi svet -
Rtanj je šupalj, kao i sve ostale piramide. U te prostorije ne može niko ući. Bilo ko da pokuša – stradaće, tvrdi Dragoslav Milenović

RTANJ - Naučnici, fizičari, ljubitelji teroija zavere i novinari pohrlili su 21. decembra 2012. godine na Rtanj, gde su verovali da će dočekati smak sveta, ili novi ciklus prema proročanstvima Maja.

Zabeleženo je da su tokom II Svetskog rata Nemci na Rtnju pronašli grčkoj pastira koji nije znao kako je dospeo na Rtanj, jer je nekoliko sati pre toga čuvao stado u rodnoj Grčkoj, i koji je mislio da je 1800 i neka godina, a ne sredina XX veka.

Prema rečima Dragoslava Milenović, upravo ta planina je bila mesto gde je obitavao bog Ra.

"Sama kupola Rtnja je savršenstvo. Na Rtnju je obitavao bog Ra. To je kultura pre egipatske. Za boga Ra se pogrešno veruje da je on egipatsko božanstvo. Što je pogrešno. Bog Ra je bio bog čitavog čovečanstva. Jedni su ga zvali Ra, drugi Mars itd. On je obitavao na Rtnju. Tu je i pohranjen", kaže za Best portal Milenović, čovek koji živi od Rtnja i za Rtanj.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Prema njegovim tvrdnjama, u prostorije planine niko ne može da uđe.

"Rtanj je šupalj, kao i sve ostale piramide. U te prostorije ne može niko ući. Bilo ko da pokuša – stradaće. Kao i onaj ko radi nešto ružno protiv Rtnja. Od 1934. do 37. na vrhu Rtnja građena je crkva Sv. Georgija sa 12 pravoslavnih ikona, koja je kasnije srušena", navodi Milenović.

"Na Rtnju ima tople i hladne vode. Drevni narodi su vodili vodu sa Rtnja do Sokobanje, Gamzigrada i Romulijane. I danas se mogu naći glinene cevi kroz koje je voda sprovedena. Vremenom su se, usred tektonskih poremećaja, ti cevovodi prekinuli, pa se sada ta voda javlja u vidu izvora. Romulijana je imala podno grejanje od termalnih voda sa Rtnja. Sve je počelo ovde. Istina nije negde tamo, istina je ovde – na Rtnju", zaključuje Milenović.

(Tv Best)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track