HULIGAN SA DNA MORA: Sunđer Bob kvari decu!

Negativan uticaj

HULIGAN SA DNA MORA: Sunđer Bob kvari decu!

Ludi svet -
Službenici kazahstanskog Ministarstva obrazovanja savetovali su roditeljima da ne dopuste deci da gledaju poznati nadrealni animirani šou,. jer kako kažu Sunđer Bob stvara kulturu huliganstva, nasilja i nasilničkog ponašanja

Omiljeni lik iz dečjih crtanih filmova Sunđer Bob Kockalone je siledžija koji kvari dječje umove, smatraju nadležni kazahstanski zvaničnici, a prenose tamošnji mediji.

Pošto su odgledali nekoliko epizoda, službenici kazahstanskog Ministarstva obrazovanja savetovali su roditeljima da ne dopuste deci da gledaju poznati nadrealni animirani šou,. jer kako kažu Sunđer Bob stvara kulturu huliganstva, nasilja i nasilničkog ponašanja. Predsednica Odbora za zaštitu prava deteta Zabira Orazalieva, rekla je da crtani lik "ima negativan uticaj na umove dece".

Ona dodaje kako Sunđer Bob redovno nanosi nasilje drugima u svojoj zajednici i čini se da uživa u tome, a to štetno utiče na decu.- To šokantno ponašanje ostaje u detetovu umu i utiče na to da se i sami tako ponašaju - konstatovala je Predsednica Odbora za zaštitu prava deteta.

http://www.youtube.com/watch?v=tTi7oOPaB4Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track