PRIČA KOJA OPLEMENJUJE DUŠU: Prosjak ženi koja mu je pomogla dao 130.000 €! Evo šta je ona rekla
Foto: AP

Veliko srce

PRIČA KOJA OPLEMENJUJE DUŠU: Prosjak ženi koja mu je pomogla dao 130.000 €! Evo šta je ona rekla

Ludi svet -
Dai Ksingfen je ček kineskog preduzetnika odbila uz reči kako mu pre dvadesetak godina nije pomogla zato da bi joj se to jednoga dana isplatilo

Bivši prosjak ženi koja mu je pomogla hteo je da da 130.000 evra. Naime, He Rongfeng, danas imućni 38-godišnji kineski preduzetnik, uspeo je pre nekoliko dana da pronađe ženu na koju nikad nije prestao da misli i pokuca joj na vrata sa čekom vrednim 130.000 evra.

Preduzetnik je nekada bio sirotinja i za život je zarađivao proseći a te davne 1993. godine sreo je Dai Ksingfen (45) koja se nad njim sažalila. Uvela ga je sa još dvojicom prosjaka u kuću i nahranila ih uz reči da je nikada ne zaborave.

"Nahranila nas je, dopustila nam je da kod nje prespavamo i ujutro nam je dala još i novac za karte. Te noći nam je rekla da nije sramota biti siromašan i ispratila uz reči da uvek treba da težimo tome da budemo dobre osobe", ispričao je preduzetnik, koji je Ksingfen, inače vlasnica jedne radnje.

Žena, dirnuta već samom činjenicom što je se seća, odbila je ček uz reči kako mu nije pomogla zato da bi joj se to isplatilo, ali je pristala da je daruje plaketom na koju je tajkun napisao: "Moja je zahvalnost teška poput planine".

Dejli star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track