(VIDEO) Rudar otkrio ogroman grumen zlata

Posrećilo mu se

(VIDEO) Rudar otkrio ogroman grumen zlata

Ludi svet -
Snovi i želje su po svojoj prirodi uglavnom nedostižni ili magloviti, ali to nije slučaj sa Bobom Van Kampom. Za Van Kampa ovaj san je 2,8 kilograma čistog i sjajnog kalifornijskog zlata.

Ovajtekstpreuzet je saportala National GeographicVan Kamp nije pronašao grumen, ali je samo dva sata nakon njegovog otkrića u julu taj grumen bio u njegovim rukama. Ime pronalazača se čuva kao tajna, a tačna lokacija otkrića je nejasna. Zna se samo da je grumen pronađen u području gde je "trajala" prvobitna Zlatna groznica.

Van Kamp kaže da pronalazač, kojeg naziva Gospodin Smit ,nije hteo ni njemu da kaže tačno gde je pronašao grumen, koji ima oblik i veličinu ruke odraslog čoveka i oko 2,54 centimetara debljine. Van Kamp zarađuje za život radeći za uzgajivače pirinča, ali je takođe poznat po zlatu, jer vodi posao prodaje detektora za metal. U zajednicama koje se bave time, on je poznat kao "Kopač Bob".

Odmah je rekao da ni on ni Gospodin Smit ne poseduju grumen, već da se on nalazi u Kejdžinu, aukcijskoj kući u Tiburonu. "Ukoliko vam je krađa bliska srcu, onda nemate sreću.", rekao je Van Kamp.

Grumen je nedavno prodat tajnom kupcu za 400.000 američkih dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=-Q8e9Mid3Dk
SA SAJTA NATIONAL GEOGRAPHIC PREPORUČUJEMO JOŠ:

Upoznajte Marua, najsrećnijeg psa na svetu

Glasovi koji zamiru

Predivni Mars

Pristup internetu za ceo svet

Muve rođene u svemiru stigle na Zemlju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track