(VIDEO) PLAŽA ZATVORENA ZBOG KITA OD 15 TONA: Pun je gasa i samo što ne eksplodira

Spasioci u problemu

(VIDEO) PLAŽA ZATVORENA ZBOG KITA OD 15 TONA: Pun je gasa i samo što ne eksplodira

Ludi svet -
Leš 15 tona teškog kita u procesu raspadanja toliko se napunio gasom da stručnjaci očekuju da bi mogao da eksplodira pa razmišljaju da ga odvuku u more i raznesu dinamitom

Francuski spasioci krenuli su u borbu s vremenom kako bi uklonili kita nasukanog na plaži pre nego što eksplodira i prouzrokuje potencijalno fatalne posledice.

Leš 15 tona teškog kita u procesu raspadanja toliko se napunio gasom da stručnjaci očekuju da bi mogao da eksplodira, pa sad svi zajedno pokušavaju da nađunajsigurniji način da ga se reše. Čak razmišljaju da ga odvuku u more i raznesu dinamitom. Prilaz plaži je blokiran, a područje ograđeno policijskom trakom kako bi sprečili ljude da se približavaju ili diraju mrtvog kita.

http://www.youtube.com/watch?v=-JOsQjN_04s

Sredozemno more je početkomnovembra izbacilo kita na plažu u gradu Sen Mari de la Mer na jugu Francuske. Video objavljen prošle godine prikazuje kita koji je eksplodirao u sličnim uslovima i pokazuje koliko to zapravo može da bude opasno.

"Životinja je dva dana ležala na plaži i znali smo da se neka količina plina već skupila, ali nismo očekivali ovo", rekao je tada morski biolog Bjarni Mikelsen.

http://www.youtube.com/watch?v=7X0hq0ug9q4

Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja