KONOBARICE RADE ZA BAKŠIŠ SKORO SVE: Novac je jako dobar i samo zbog toga trpimo sva ta s..nja!

"Morate imati debelu kožu, pogotovo kad se napiju"

KONOBARICE RADE ZA BAKŠIŠ SKORO SVE: Novac je jako dobar i samo zbog toga trpimo sva ta s..nja!

Ludi svet -
Njihov posao (u teoriji) ne razlikuje se od posla konobarice, ali ove seksi Australijanke pića poslužuju u donjem vešu i po večeri mogu da zarade i preko 6.000 dolara

Nazivaju ih "skimpis", a 29-godišnja Šea koja je u ovoj "igri" već celu deceniju, tvrdi da je novac najveći mamac za nju i 300-tinjak drugih žena koje putuju Australijom i poslužuju rudare i farmere u zabačenim krajevima zemlje.

"Novac je jako dobar i samo zbog toga trpimo sva ta sranja. Temeljna cena je 1.000 dolara samo da se pojavimo u kafiću, ali možete zaraditi još pet samo od napojnica", govori Šea koja će se uz još nekoliko svojih prijateljica pojaviti u dokumentarnom filmu "Skimpy" koji će se u ponedeljak uveče prikazati na ABC-u 2.

"Morate se osećati udobno i biti svesni onoga što jeste. Upoznajemo puno čudaka koji će vas zezati zbog nekih svojih ličnih problema. Morate imati debelu kožu. Pogotovo kad se napiju", govori Šea i dodaje da muškarci često traže i "extra" usluge: "To zna odbiti većinu novih devojaka koje se s takvim nabacivanjem ne znaju nositi. Okrenete se i našalite, a ako neku tipovi postanu prejezivi, uputite ih u bordel".

Šea objašnjava i da joj je trebalo nekoliko godina da nauči kako kritiku ne doživljavati ozbiljno i razviti samopouzdanje: "Tip mi je jednom platio 50 dolara samo da skinem cipelu kako bi mi mogao da mi fotografiše stopalo, a neki od njih želeli su da kupe moj donji veš. Uvek se događa nešto zanimljivo, ali sećam se i kad sam počela da se bavim ovim poslom. Ponekad bih znala da pobegnem u kupatilo da se isplačem samo zato što mi je neko rekao nešto ružno. Ipak, većina gostiju je pristojna, žele da popričaju i nasmeju se s vama. Neki od njih proveli su preko 60 dana u divljini pa uživaju kad dobiju priliku samo da razgovaraju s devojkom".

Rediteljka dokumentarca Mariel Tomas provela je nedleju dana na putu sa šeom i njenim koleginicama."Iznenadilo me je kad sam videla da su one kao deo nameštaja u tim barovima, ali ono što jako volim kod njih je da su otresite i pametne. One su devojke za zabavu pa sam očekivala klišeje i stereotipe. Većina njih to radi kako bi otplatile fakultet ili kupile kuću", naglašava Mariel.Šea, koja će uskoro napuniti 30, svesna je da ovo nije posao koji može da radi večno, ali nije spremna u potpunosti da napusti ovaj posao.

"Trenutno studiram dizajn i nameravam da počnem da pravim kostime za devojke koje se bave ovim poslom. Ne mogu samo da napustim ovaj novac i ovaj životni stil. Predugo sam u ovome. Stoga, kombinovaću obe karijere", zaključuje Šea.

http://www.youtube.com/watch?v=7GccIkQeec8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track