(VIDEO) VEROVALI ILI NE: Evo šta se dogodi kada krenete da oko 22 sata vrištite u Švedskoj!
Foto: Shutterstock

Stari običaj

(VIDEO) VEROVALI ILI NE: Evo šta se dogodi kada krenete da oko 22 sata vrištite u Švedskoj!

Ludi svet -
Stanovnici kvarta Flogsta u Stokholmu pokrenuli su bizaran trend, koji datira još iz 70-ih godina 20. veka

Ako se nađete u Švedskoj, tačnije u jednog gradskoj četvrti u Stokholmu oko 22 sata i odlučite da se proderete iznenadili biste se kakva bi bila reakcija

Švedska je ipak posebna, a stanovnici kvarta Flogsta u Stokholmu pokrenuli su bizaran trend, koji datira još iz 70-ih godina 20. veka. Od tada svake noći neko otvori prozor, zavrišti i tako krene masovno vištanje po čitavom kvartu. Bez teških reči, bez policije.Trend se proširio ostatkom Švedske, a danas stanovnici drugih švedskih gradova znaju šta bi trebalo da urade kad čuju vrisak u 22 sata, prenosi news.com.au.Taj neobičan običaj snimio je jedan mladić koji živi u Stokholmu, a snimak je postao viralan na Reditu iako je snimljen još početkom prošle godine.Američki korisnici Redita komentarisali su snimak i ustanovili da kad bi se slično dogodilo u njihovim gradovima, ljudi bi reagovali potpuno drugačije. Ili bi vrištali na vas na ne baš simpatičan način ili bi možda čak i zapucali ka vama.

Postoje dve teorije oko toga kako je počela ova neobična tradicija. Jedna kaže da je to bio način kako bi se studenti, koji većinom žive u kvartu Flogsta, rešili stresa pre ispita. Druga kaže da je to odavanje počasti jednom studentu koji se ubio.Svake večeri, na pet minuta, Flogsta zvuči sablasno, a sami žitelji tvrde da je najbolja atmosfera za vikend u isto vreme.

http://www.youtube.com/watch?v=C_rttgtyigc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track