(VIDEO) PUTUJUĆE KONOBARICE: U gaćicama služe farmere i rudare! Zarade i do 6.000 dolara!
Foto: Printskrin

Skimpies

(VIDEO) PUTUJUĆE KONOBARICE: U gaćicama služe farmere i rudare! Zarade i do 6.000 dolara!

Ludi svet -
Nazivaju ih skimpies, a novac im je najveći mamac jer oko 300 drugih žena putuje Australijom i poslužuje rudare i farmere u zabačenim krajevima zemlje

Posao ovih konobarica u Australiji od posla običnih konobarica razlikuje se po tome da pića poslužuju u donjem vešu i u toku večeri mogu da zarade i više od 6.000 dolara.

Nazivaju ih "skimpies", a 29-godišnja Šea, koja se ovim bavi već deset godina, tvrdi da je novac najveći mamac za nju i oko 300 drugih žena koje putuju Australijom i poslužuju rudare i farmere u zabačenim krajevima zemlje.

"Novac je jako dobar i samo zbog toga trpimo sve to. Cena je 1.000 dolara samo da se pojavimo u kafiću, ali možete zaraditi još pet puta toliko samo od napojnica", priča Šea.

U dokumentarnom filmu je otkrila da je početak bio veoma težak, ali da se uvek dešava nešto zanimljivo.

http://www.youtube.com/watch?v=ql4b34OFfcY

"Ponekad bih znala da pobegnem u kupatilo da se isplačem samo zato što mi je neko rekao nešto ružno. Ipak, većina gostiju je pristojna, žele da pričaju i nasmeati se s vama", rekla je

Marijel Tomas, reditelj dokumentarca, provela je sedam dana s njom i njenim prijateljicama na putu.

"Iznenadila sam se kad sam videla da su one kao deo nameštaja u tim barovima, ali ono što zaista volim kod njih jeste da su pametne. Većina njih taj posao radi kako bi otplatile fakultet ili kupile kuću", rekla je rediteljka.

I Šea tako trenutno studira dizajn i namerava da radi kostime za devojke koje se bave ovim poslom, ali će nastaviti i s ovim poslom.

http://www.youtube.com/watch?v=RvlMiN5FGrs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track