TRENIRA MOZAK: Rik ima IQ 198 i pije 50 tableta dnevno da ne bi zaglupeo!
Foto: Printskrin

Drugi najinteligentniji čovek na svetu bez posla

TRENIRA MOZAK: Rik ima IQ 198 i pije 50 tableta dnevno da ne bi zaglupeo!

Ludi svet -
Svaki dan pijem kafu i aspirin, a između ostaloga i eksperimentalnu pilulu koja navodno s mozga uklanja naslage proteina koji uzrokuju Alchajmerovu bolest. Jednostavno želim što duže da ostanem živ i zdrav

Rik Rozner trenutno je drugi na svetu na listi najinteligentnijih ljudi. Sa svojim koeficijentom inteligencije 192, odmah je nakon grčkog psihijatra Evangelosa Katsioulisa čiji IQ iznosi 198.

Ali i pored natprosečne inteligencije, prosečni IQ je inače oko 100, Rozner je nezaposlen, a njegova dnevna rutina prilično je neobična.

Opsednut je svojim zdravstvenim stanjem do te mere da uzima 50 tableta dnevno, između ostaloga i zato, kako je naveo u intervjuu, "da ne bi oglupavio".

Rozner je radio kao scenarist, striper i izbacivač, a trenutno piše knjigu pod nazivom "Tupavi genijalac". Slobodno vrijeme, osim u pisanju, teretani i gutanju tableta, provodi i u razvijanju raznih teorija.

"Svaki dan pijem kafu i aspirin, a između ostaloga i eksperimentalnu pilulu koja navodno s mozga uklanja naslage proteina koji uzrokuju Alchajmerovu bolest. Jednostavno želim što duže da ostanem živ i zdrav", navodi Rosner. Iako sam priznaje da mu vjerojatno sve te tablete koje pije neće koristiti, smatra da, ako mu i trećina njih pomaže, onda to ima smisla.

Ne pije stalno iste tablete, neke od njih menja svakih nekoliko meseci. Rozner tako svaki dan uzima, između ostaloga, omega-3 tablete, aspirin, metformin, metoprolol, koktel multivitamina... Tablete su različitog delovanja: za reduciranje masti, stabiliziranje krvnog pritiska, čišćenje jetre...

"Ovaj režim mom mozgu pomaže da bolje radi. Ako poduzmete mere prevencije da bi sprečili propadanje spoznajnih veština koje dolazi s godinama, zapravo postajete pametniji", smatra Rozner.

On trenutno živi u Los Angelesu sa svojom suprugom, a priznaje da je rutina kojoj je odan zapravo rezultat njegove opsesivne osobnosti.

"Upravo mi je opsesivnost pomogla u postizanju takvih rezultata na testu inteligencije. Međutim, ti testovi su zapravo gomila gluposti, ne pričaju "pravu priču". Ljudi tako misle da pametne osobe rade pametne stvari, ali to nije tako. Ja sam u životu napravio mnogo gluposti", priznaje Rozner.

http://www.youtube.com/watch?v=qDCGIcMSFfE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track