REŠENA MISTERIJA: Evo otkud mikro-čip iz 1794. u lobanji Napoleona!

Osvaja i posle smrti

REŠENA MISTERIJA: Evo otkud mikro-čip iz 1794. u lobanji Napoleona!

Ludi svet -
Cilj istraživanja lobanje francuskog imperatora bio je podatak o njegovoj visini, ali ono što su pronašli šokiralo je javnost

Ne postoji puno podataka o doktoru Andreu Duboa. On je bio francuski istraživač, kog je finansirala francuska vlada da prouči lobanju pokojnog francuskoh imperatora Napoleona Bonaparte. Prema izvorima, on je za svoje istraživanje dobio između 90.000 i 140.000 američkih dolara.Doktor Duboa bio je član Centra za proučavanje digestivnih bolesti u sklopu Nacionalnog instituta za dijabetes, digestivne bolesti i bolesti bubrega. On je takođe bio član američkih ustanova za klinička istraživanja i psihološka ispitivanja, a pored toga, bio je i asistent urednika žurnala “Prostaglandins”.

Ilustracija
Ilustracija

Cilj njegovog istraživanja bila je visina francuskog imperatora, koji je bio visok 1.68 metara, što je zapravo bila prosečna visina ljudi u to doba. Ovo znači da Napoleon nije spadao u kategoriju niskih ljudi.Podsetimo, vest o mikro-čipu buknula je još 1997. godine, kada je Džordž Sanford iz “Weekly World News”-a napisao članak o francuskom caru. Naslov je glasio: “Vanzemaljski implant pronađen u lobanji Napoleona!”. Ubrzo nakon toga, po ostalim medijima počeli su da se pojavljuju naslovi: “Napoleon, otet od strane vanzemaljaca”, “Tehnološki implant pronađen u glavi imperatora!”.

Foto: Ancient-code.com
Foto: Ancient-code.com

Prema istraživanjima koja je predvodio Duboa, u lobanji Napoleona nalazio se čip dužine 1.75 centimetara. Duboa je izjavio da je istraživanje van njegovih shvatanja, a da postavku mikro-čipa u glavu bivšeg imperatora može jedino da opravda neka vanzemaljska tehnologija.Nakon brojnih istraživanja, zaključak je da tog čipa koji je bio u Napoleonovoj lobanji nema. Na raznim sajtovima objavljeno je mnogo fotografija, a za ovaj slučaj se vezuje čip veličine zrna koji je preplavio internet, ali nije zapravo onaj o kome je pričao Duboa.Jedini izvor informacija bio je “Weekly World News”, a nijedan od francuskih medija nikad nije pominjao ništa na ovu temu u prošlosti. “Weekly World News” objavio je članak 11. avgusta 2011. godine.Vodeći se istorijskim činjenicama, Napoleon je nestao na nekoliko dana u julu 1794. godine, kada je imao 25 godina. Nakon toga, tvrdio je da je u tom periodu bio zatvorenik, ali o tome ne postoje nikakvi dokazi, što dodatno povećava sumnju na postojanje čipa.

http://www.youtube.com/watch?v=QGcos3jp940

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track