OVDE VAS NI BOG NE BI NAŠAO: Savršena skrovišta za sledećeg velikog svetskog zlikovca
Foto: Profimedia

Savršeno mesto

OVDE VAS NI BOG NE BI NAŠAO: Savršena skrovišta za sledećeg velikog svetskog zlikovca

Ludi svet -
Da su braća iz serije "Prison Break" pogledala ovu listu, sigurno se ne bi odlučili da pobegnu na Panamu, postoje tako savršena mesta gde možete da se sakrijete da je to neverovatno

Svaki pravi zlikovac ili superzločinac mora da ima genijalno opaki plan za pokoravanje planete, sredstva kojima će to učiniti i nekakav brlog iz koga će voditi svoje operacije. Za prve dve stavke ne možemo da garantujemo, ali skrovište bi definitivno trebao da pronađe u nekoj od ovih atrakcija. Samo se nadamo kako mu pritom neće smetati znatiželjni pogledi turista jer ova prirodna čuda se svakako isplati da vidite!

Hellfire Caves – Velika Britanija

Nekih 500 metara duboki tuneli iskopani davnih dana ispod britanskog "Wycombea" jezivi su, mračni i strateški vrlo dobro pozicionirani pa pre svega, teško osvojivi. Idealno za manji nuklearni rat ili puštanje smrtonosnog zombi-virusa!

Phantom Ship Island – SAD

Ostvce koje se smestilo unutar jezera Oregon podseća na nekakav prastari gusarski brod, a osim što u svojoj utrobi sigurno skriva neku Gunis priču, može i da posluži kao skrovište i letnjikovac svakom malo finansijski potkovanijem zlikovcu.

Tindholmur – Farska ostrva

Pored ionako slabo naseljenih Farskih ostrva naći ćete opako jezivi Tindholmur, veliki hrid koji para niske oblake svojim 262 metra visokim vrhom. Ostrvo je pusto i samim svojim izgledom jasno daje do znanja da je nenastanjiv, ali pravi bi zlikovac već pronašao način kako da na/u/ispod njega savije svoje gnezdo.

Aogashima – Japan

Iako se nalazi dobrih 358 kilometara dalje od Tokija totalno izolovano usred Filipinskog mora, Aogashima je strateški vrlo važno i vizualno zaista predivno vulkansko ostrvo,a dolazi zajedno s 200 stalnih stanovnika koji po potrebi mogu da postanu instant-vojska spremna za borbu protiv spoljnih ili unutrašnjih neprijatelja. Neće nama nikakav Džejms Bond na Aogashimu…

Waterfall Island – Brazil/Argentina

Sami vodopadi Iguazu na granici Brazila i Argentine pravo su čudo prirode, a ako pogledate malo bolje, primetćete kako ih razdvaja maleno ostrvo nazvano Waterfall Island. Ruku na srce, nije idealno za neko veće skrovište, ali kao dobra oaza za planiranje uništenja sveta… dušu dalo!

The Needles – Ujedinjeno Kraljevstvo

Locirane uz obalu ostrva Wight, popularne Igle su tri stene koje naslagane u liniju vire iz mora, a tokom poslednjih 150 godina korišćene su kao savršena lokacija za tešku artiljeriju. Dakle, pedigre je već tu, sada ga samo treba ponovo staviti u funkciju!

Cape Pillar – Tasmanija

E ako Cape Pillar nije idealno mesto za zločinačku organizaciju, onda ne znamo šta jeste?! Stene koje se nadvijaju 300 metara nad obalom i prave svojevrsni tunel praktično su nedostupne s kopna, a nećete se usrećiti ni ako pokušate doći s mora. Uostalom, nalazi se na Tasmaniji, najdaljoj tački na svetu!

Pico Cao Grande – Sveti Toma i Princip

Malena afrička država Sveti Toma i Princip nalazi se dovoljno daleko od obale da bude izolovana, a dovoljno blizu da ipak ne moraš da imaš flotu aviona i brodova da nešto i napraviš, ali ono što nas je osvojilo je “planina” Pico Cao Grande koja se izdiže 663 metra iznad površine mora, gotovo je stalno prekrivena oblacima i pravi je falusni simbol dostojan muškarca koji mora da kompenzuje na svaki mogući način!

Urup Island, Rusija

Em što se zove pravo ruski, em što tako izgleda! Otok Urup nenaseljen je vulkanski hrid u Ohotskom moru, a njegove karakteristike ga čine idealnim kandidatom za nekog stvarno poremećenog manijaka tipa… Betmen!

Ball’s Pyramid – Australija

Kao i ostala mesta na ovom popisu, i Ball’s Pyramid se nalazi usred ničega (Tihi okean) kojih 20-ak kilometara dalje od obale australijskog Lord Howe Islanda. Ostaci prastarog vulkana sada su napravili hrid koji se poput vrha koplja izdiže 550 metara nad površinom mora, a svaki pravi zločinac će ceniti to što je ovaj kamen dom autohtone vrste opako velikog kukca Dryococelus australis. Guglajte, ako ne znate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track