VIDI I U MRAKU: Na njemu je uspešno testirana prva injekcija za noćni vid!
Foto: Distracity

Šta je sledeće?

VIDI I U MRAKU: Na njemu je uspešno testirana prva injekcija za noćni vid!

Ludi svet -
Odman nakon tretmana, Gabrijel je mogao da razaznaje oblike postavljene na udaljenosti od 10 metara , u potpunom mraku. Kako je vreme prolazilo, mogao je da vidi predmete koji su sve dalje i dalje

Gabrijel Lisina je biohemičar pri SfM, a on je odlučio da se podvrgne neverovatnom zahvatu! Zahvat podrazumeva ubrizgavanje „noćnog pogleda“ direktno u njegove oči!SfM već dugo radi na elementu koji se zove “Hlorin e6” (Ce6) koji se nalazi kod nekih riba koje su najčešće nastanjene u dubinama mora. U prošlosti ovo se koristilo za lečenje slepila, ali čak u raka. Prethodne studije su ova istraživanja vršila na životinjama, ali SfM je odlučio da bude prvi koji će da proba da eksperiment izvede na čoveku!

“Nakon dugog istraživanja, jednostavno moraš da napraviš sledeći korak!”, izjavio je Džefri Tibets, medicinski referent SfM-a. Jedan od kolega je ubacio malu dozu Ce6 u Gabrijelove oči, konkretno u mrežnjaču. Jedini osećaj sa kojim je mogao da uporedi ovaj zahvat je “širenje zenica na steroidu” i tvrdi da nije bilo nimalo prijatno.

Odman nakon tretmana, Gabrijel je mogao da razaznaje oblike sa udaljenosti od 10 metara. Kako je vreme prolazilo, mogao je da vidi predmete koji su sve dalje, kao i da prepoznaje simbole i primećuje pokrete u svim svetlosnim uslovima!

“U jednom od testova, morao je laserom da pokaže ljude koji su se krili u šumi, na udaljenosti od 50 metara. Uspeo je svaki put, čak i kada su se skoro potpuno prikrili, naravno sve vreme u potpunom mraku.”, prenosi IFLScience.Ali ne brinite, njegove oči nisu ostale sablasno crne. Normalan vid mu se povratio do jutra. Do sada, nema nikakvih neželjenih rekacija.(foto: distractify)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track