NJEN PRKOS I INAT SU NEVEROVATNI: Bakica odbila milion dolara, pogledajte šta je uradila!
Foto: Jutjub

Ona je simbol za hrabrost

NJEN PRKOS I INAT SU NEVEROVATNI: Bakica odbila milion dolara, pogledajte šta je uradila!

Ludi svet -
Edit Makefild nije prihvatila ponudu velikog tržnog centra i tako postala simbol borbe protiv rasta velikih korporacija

2006. godine investitori su želeli da sagrade tržni centar u Sijetlu, preko kuće Edit Makefild, ali ona nije odustala. Nakon što je odbila milion dolara koje su joj ponudili, odlučili su da veliki centar zidaju oko njene kuće, slika i video sve govore.

Nakon vesti o njenom prkosu koji je postao hit na internetu, njena kuća postala je simbol borbe protiv rasta korporatizma i čak je inspiracija za film "Up" u kojoj se nalazi kuća po uzoru na Editinu.2008. godine Edit je umrla i ostavila kuću Bariju Martinu, šefu građevine na susednom gradilištu sa kim se sprijateljila i koji joj je pomagao u poslednjim danima.

Budućnost kuće je bila neizvesna, ali je Bari govorio kako bi voleo da je pretvori u spomen neke vrste.

Kuća je bila razrušena i počelo je prepravljanj, ali je i prekinuto i kuća je otišla na aukciju. U martu 2015. godine kuća nije uspela da se proda na aukciji jer kuća koja se prodaje po ceni od 170. 000 dolara, zapravo dolazi sa troškovima poreza od 300.000 dolara. Nakon neuspele aukcije, kuća je ponovo na listi bez poreza i biće prodata onome ko da najviše. U video pogledajte obilazak kuće u svom sadašnjem stanju...

http://www.youtube.com/watch?v=JNMxpu7nobE

(Themindunleashed.org)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track