(VIDEO) OD OVIH ISPOVESTI ĆETE SE NAJEŽITI: Ovo su stvarne priče o istinskim čudima i srećnicima
Foto: Jutjub

Srećni, ali nisu nikad dobili na lotu

(VIDEO) OD OVIH ISPOVESTI ĆETE SE NAJEŽITI: Ovo su stvarne priče o istinskim čudima i srećnicima

Ludi svet -
Poljska imigrantkinja u Velikoj Britaniji Mikelina Levandovska (26) preživela je stravičan pokušaj ubistva 2011. Njen verenik je napao električnim šokerom, zavezao, začepio usta krpom, stavio u kartonsku kutiju i pokopao plitko u tlo, označavajući mesto drvenim granama

Ljudska želja za preživljavanjem jedan je od naših najvećih pokretača. Upravo tome svedoče sledeće priče ljudi koji su zaista preživeli najgore noćne more koje se mogu zamisliti:

1. Padobran zakazao

Džoan Murej bila je direktorka uspešne američke banke i strastveni obožavalac skoka s padobranom. Ona se 1999. zaputila na skok padobranom iz aviona koji se nalazio na 4400 metara nadmorske visine. Skok je bio predivan, sve do trenutka u kom je Džoan shvatila da se glavni padobran nikako ne otvara. Pomoćni padobran nakratko se otvorio na visini od 200 metara. Zemlji se približavala neverovatnom brzinom od 130 km/sat, a sreća je htela da sleti na mesto gde je bilo gnezdo crvenih, vatrenih mrava. Oni su je ugrizli preko 200 puta, a doktori veruju kako joj je upravo to spasilo život jer je izazvalo otpuštanje ogromnih količina adrenalina koji su terali srce na rad.Pretrpela je teške povrede, većina kosti na desnoj strani njenog tela su bile slomljene, a udarac je bio toliko jak da je izbio plombe iz njenig zuba. Primila je preko 17 jedinica transfuzije pa je prošla 20 operacija, a u komi je provela dve nedelje ali uspešno se oporavila. Hrabra Džoan je 2001. ponovo skakala s padobranom u društvu svoje dve ćerke.

2. Živa pokopana

Poljska imigrantkinja u Velikoj Britaniji Mikelina Levandovska (26) preživela je stravičan pokušaj ubistva 2011. Njen verenik je napao električnim šokerom, zavezao, začepio usta krpom, stavio u kartonsku kutiju i pokopao plitko u tlo, označavajući mesto drvenim granama. U tome je imao i pomagača. Mikelina se, ironično, uspela osloboditi zahvaljujući svom vereničkom prstenu uz pomoć koga je prerezala lepljivu traku kojom su joj bili povezani udovi. Osećala je ogroman strah i prve simptome nedostatka vazduha, ali velika želja za životom i razmišljanje o njenom trogodišnjem sinu nateralo ju je na borbu. Njen verenik je osuđen na 20 godina zatvora, prenosi The Telegraph. Pogledajte video koji rekonstruiše događaj:

http://www.youtube.com/watch?v=6ERP1JvGYc4
3. Preživeo pad s 47. sprata

Alisides Moreno sedeo je uspravno, jedva pri svesti, kraj leša svog brata Edgara okružen kablovima i presavijenim aluminijumom njihove platforme za pranje prozora 2007. Oni su pali s visine 47. spratova nakon što se otkačio jedan od kablova prilikom pranja nebodera na Menhetnu. Njegov natečeni mozak je pritiskao lobanju, utroba se punila krvlju usled brojnih povreda unutrašnjih organa, a telesna temperatura naglo mu je padala.

- Ako verujete u čuda, slobodno možemo da kažemo da je ovo jedno od njih - izjavio je šef intenzivne nege Fili Beri koji je lečio Alsidesa. Pretpostavlja se kako je njihov pad bio pri brzini od 160 km/h, a trajao je tek 6 sekundi.Priču o padu pogledajte u videu:

http://www.youtube.com/watch?v=9__MVmOmzpA
4. Medved im ušao u kuću

U 2011. Ričard Mojer i njegova žena iz Pensilvanije probudili su se normalno, a Ričard je pustio njihovog psa napolje da obavi nuždu. Pas je izjurio iz šume ispred njihove kuće i počeo znakovito da zavija. Ričard je otvorio vrata i pas je pojurio unutra, a u stopu ga je pratio veliki crni medved koji je samo ušao u kuću. Napao je Anđelu, a pas je skočio na medveda kako bi je obranio. U napadu na medveda se pridružio i Ričard.

Medved je tada postao posebno agresivan, grizući supružnike i zabijajući svoje kandže u njih. No, odjednom je životinja ustala, izašla na terasu i mirno sela.- Mislim da je hteo da me ubije, to bi svakako učinio. Mislim da ga je samo razbesneo pas, pa je krenuo i na nas. Neverovatno, pa koje su šanse za to? Ne mogu da dobijem na lotu, ali me uspe napasti medved u sopstvenom domu - izjavio je Ričard. Iako su bili poprilično povređeni, supružnici su isti dan pušteni kući iz bolnice, piše CNN.

Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=DchsL97xeek

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track