MRŠ NAPOLJE SA POSLA: Zbog ovih 18 stvari vaše kolege čupaju kosu sa glave!
Foto: Thinkstock

Ko radi ne boji se gladi

MRŠ NAPOLJE SA POSLA: Zbog ovih 18 stvari vaše kolege čupaju kosu sa glave!

Ludi svet -
Svako ko je ikada u životu radio neki posao, imao je iskustva sa bar jednim od ovih primera. U koliko osobina se pronalazite

Nebitno koja vrsta posla je u pitanju, sigurno ste među kolegama imali nekoga sa ove liste, a možda i vi imate neke od ovih osobina! Pogledajte i sami koliko od ovih stvari vam je poznato, a koje i vi radite.1. “Grickač”U toku radnog vremena normalno je da čovek ogladni, a neki odluče da zavaraju glad grickalicama. Da li vam na pamet pada neki kolega koji jede čips toliko glasno hruskajući da je to neizdržljivo?

2. “Vidovnjak”Ako ste nekom greškom zamolili ovog kolegu da vam objasni nešto, on će to u raditi, a onda će ostati tu i govoriti vam šta treba da radite samo jedan sekund pre nego što ste već krenuli to da radite. Što nije nimalo iritantno.3. “Di džej”U njegovoj smeni sluša se samo i isključivo njegova muzika. To može da bude i hevi metal, ali vi jednostavno nemate pravo glasa.

4. “Teritorijalac”Ukoliko ne želite da pokaže zube, nemojte da ulazite u privatni prostor ovog kolege. On će po svaku cenu zaštititi svoj teren koji je samo njegov.5. “Sveznalica”Da li neko zna kolika je bila zapremina meteora koji je pao na zemlju pre 9.000 godina? On zna! Informacija koju će vam dati verovatno neće biti tačna, ali će biti detaljno obrazložena gomilom nevažećih argumenata.

6. “Istoričar”Ovo je kolega koji će vam ispričati sve od nastanka zemlje do dana današnjeg. Uglavnom priču počinje kada postavite pitanje “Zdravo, kako si?”.7. “Mirišljavko”Primetićete ovog kolegu po tome što uglavnom svi izbegavaju da mu budu u blizini, ali ipak niko neće da mu kaže.

8. “Tračara”Ovo su one osobe kojima je od posla bitniji međuljudski odnos, ali u smislu tračeva, laži i izmišljotina. Ako se slučajno zadesite zajedno u prostoriji, saznaćete apsolutno sve informacije koje vam nikada u životu nisu bile potrebne.9. “Pozitivac”Bila je gužva u autobusu zbog čega se ovom kolegi srušio svet, a sada će morati izuzetno primetno da se smiruje zbog ovog neverovatnog događaja koji ga je snašao.

10. “Čovek od telefona”Ako ima i iritantan zvuk zvona na telefonu, ovo je pravi kolega od koga svi lude! Njegov telefon zvoni veći broj puta nego što vi možete da udahnete, a svaki put poželite da i njega zajedno sa telefonom izbacite kroz prozor.11. “Konkretnjak”Ako mu se obratite sa nekim veoma jasnim pitanjem, dobićete odgovor koji će trajati nekoliko minuta, ali nikako nećete dobiti konkretan odgovor.

12. “Tu smo da se volimo”Ovo je ona osoba koja je jednostavno na posao došla isključivo da bi se družila. Vi toj osobi niste kolega, već brat, sestra, majka ili najbolji prijatelj! Ovo može da bude izuzetno iritantno.13. “Potvrdni kolega”“Da, da, aha, da, da!”, čućete jako često, ali sve što ste rekli ova osoba nije zapamtila. Nije čak ni registrovala. Možda je čak i zaboravila da je uopšte pričala sa vama. Najčešće se javi posle nekoliko sati i postavi vam pitanje na koje ste vi već dali odgovor.

14. “Ugrožavač privatnosti”Otvorili ste svoja privatna dopisivanja na mobilnom telefonu? Ne brinite, niste sami u tome. Tu je ovaj kolega koji “krišom” sa vama prati svaku prepisku i poslatu poruku. Ima i onih koji ni ne kriju da posmatraju šta radite.15. “Imaginarni kolega”Svi znate da je on zaposlen, kako izgleda i šta radi, ali nikad nije tu.

16. “Disač”

Ovo je jednostavno onaj kolega koji glasno diše. On po tom pitanju ne može ništa da uradi, ali je ipak iritantno.

17. “Šunjalica”

Malo upozorenje bi bilo dobro, pre nego što se pojavi iza vas i drekne šta treba da uradite. U tom trenutku ćete pretrpeti blagi srčani udar, ali to njega neće sprečiti da nastavi da priča iako se vi držite za srce.18. “Špijun“Ovo je osoba koja sedi mirno i uglavnom je veoma tiha. Nije druželjubiva, ali možete osetiti da vas jako često posmatra iz ugla. Kada je pogledate, ona će skloniti pogled, ali čim vi skrenete pogled, ona će nastaviti da vas gleda.(N. Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track