(VIDEO) NAJTEŽI POSAO NA SVETU: Priča od koje ćete se naježiti
Foto: Profimedia

ŽIVOT SPASILACA

(VIDEO) NAJTEŽI POSAO NA SVETU: Priča od koje ćete se naježiti

Ludi svet -
U jednoj od epizoda čuvenih "Ispovesti u taksiju", koje su emitovane u Sjedinjenim Američkim Državama od 1995. godine, jedan spasilac iz Njujorka ispričao je detalje svog zanimanja koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic."Ispovesti u taksiju" je emisija koja se emitovala na kanalu HBO od januara 1995. godine, a snimana je u Njujorku i Las Vegasu. Svaki taksi koji je korišćen za potrebe ove emisije bio je opremljen malim skrivenim kamerama kojima su snimani putnici. Taksisti su ujedno producenti sa zadatkom da razgovaraju sa svojim mušterijama.Kada putnik uđe u taksi, vozač započinje razgovor pokušavajući da od njega ili nje "izvuče" zanimljive priče o njihovim životima, što se često završavalo razgovorom o ekstremnim tragedijama, trijumfima ili pak uznemiravajućim uspomenama. Putnici su tek na kraju svog puta dobijali informaciju o skrivenim kamerama i svojim mahanjem su odobravali da se snimljeno prikaže u emisiji.U jednoj od epizoda, u taksi je ušao pripadnik spasilačke ekipe njujorške policije. U razgovoru sa taksistom, spasilac je ispričao da pored toga radi i na građevini kako bi mogao da priušti sve što je potrebno za svoju porodicu. Prema njegovim rečima, posao spasioca je, budući da uključuje razne aktivnosti poput iskakanja iz helikoptera, ronjenje i slično, deset puta bolji od posla običnog policajca.Međutim, kada ga je taksista upitao da ispriča neko svoje iskustvo, spasilac je započeo uznemirujuću priču o smrti u metrou. Najstrašnija stvar koju je u svom životu video bila je kada čoveka udari voz u metrou. "Ne kada čoveka pregazi voz, nego kada se nađe u prostoru između platforme i voza. Kada čovek stoji na ivici platforme, neko ga gurne i nađe se između voza i platforme", kaže spasilac."Kada se nađete u tom malom prostoru i voz naiđe, on vas okrene od struka nadole.

Uvije vas kao plastičnu kesu. Stojite tamo, a on vas okrene ovako i zaglavljeni ste. E sad, šta se dešava kada gurnem voz od vašeg tela? Donji deo se obrne nazad, vaša creva ispadnu i mrtvi ste za manje od minut", priča spasilac i dodaje: "Dakle, šta se dešava kada vas udari voz i obrne - vi ste živi. Vaše srce kuca, mozak vam je u redu i mogu da govorim s vama kao sada i imam obavezu da vam kažem da ćete umreti. To je tužan deo, jer sam video mnogo mladih ljudi kojima sam morao to da kažem."

SA SAJTA NATIONAL GEOGRAPHIC PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:

Možete li da pretpostavite čemu je služila ova građevina?Majka protiv uljeza: Kako je sova odbranila svoje ptiće od zmije? (VIDEO)Jesu li "Zar i ti, sine Brute?" zaista bile poslednje Cezarove reči?Zašto vombati imaju kockast izmet?Vulkansko ostrvo koje ne prestaje da raste čuva tajnu života?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track