NAJJEZIVIJE POSLEDNJE REČI: Šta su rekli kriminalci pred izvršenje smrtne kazne!
Foto: Texas Police

Tragedija i iskupljenje

NAJJEZIVIJE POSLEDNJE REČI: Šta su rekli kriminalci pred izvršenje smrtne kazne!

Ludi svet -
Izabrali smo 8 poslednjih izjava koje su kod nas izazvale najviše emocija, ove reči služe kao priča o tragediji, o opasnosti da odete pogrešnim putem i o traganju za nadom i iskupljenjem

Ako niste znali, "Lasting Stejtment" je sajt koji sadrži arhivu izjava mnogih muškaraca i žena koji su pogubljeni od strane države Teksas od 1982. godine. Njihove poslednje reči mogu biti duboke i pokajničke da se naježite.

Izabrali smo 8 poslednjih izjava koje su kod nas izazvale najviše emocija, ove reči služe kao priča o tragediji, o opasnosti da odete pogrešnim putem i o traganju za nadom i iskupljenjem.

foto texas police
foto texas police

1. Brajan Robertson, 36

S obzirom da sam sve što je trebalo rekao svojim najmilijima, ja vama neću da kažem ništa u ovom trenutku. Znate da vas volim i svi znamo gde smo. Sve ću vas videti opet kada dođete tamo gore. Dakle, ovo je moja izjava.Za sve one rasističke belce u Americi koji mrze crnce i za sve one crnce koji mrze sebe: reći ću zloglasne reči mog brata poznatog i legendarnog Meta Tarnera, "Možete svi da me poljubite u moje crno d**e". Hajde da uradimo ovo!

2. Dejvid Long, 46

Ah, samo izvinite svi. Mislim da sma pokušao sve što sam mogao da stupim u kontakt sa svima vama, da vam kažem koliko mi je žao. ja nikada nisam bio u pravu kad je došlo do incidenta. Poslao sam pismo nekome, znate ono pismo da redosledom šta mislim o svemu. Ali u svakom slučaju samo sam želeo da vam se izvinim.Stvarno mi je žao zbog toga. Ja stvarno ne mogu da zakačim tačku gde je sve počelo, šta se desilo, ali zaista mislim da sam najniže pao u Kaliforniji. Bio sam u njihovim školama i zatvoru, ali oni stvaraju čudovišta. To je to, nemam ništa drugo da kažem. Hvala što ste došli.

3. Dejvid Haris, 43

U duhu pravog američkog heroja. Počnimo. Isus Hrist će primiti moj duh.

4. Dejvid Kastiljo, 43

Biću kratak. Samo hoću da kažem, porodico moja, brinite o sebi. Gledajte na ovo kao na lekciju i iskustvo. Sve se dešava sa razlogom. Svi znamo šta se zaista dogodilo, ali postoje neke stvari s akojima ne možete da se borite. Mali ljudi uvek bivaju zgnječeni. Dešava se. ne postoji čovek koji je slobodan od svakog zla niti čovek koji je toliko zao da ne vredi ništa. Ali sve je to deo života. Recite mojoj ženi da je volim. Ja ću vas sve držati na oku, posebno moje nećake. Ja sam prilično dobro i sve vas volim. Vodite računa. Spreman sam!

5. Dejvid Spens, 40

Pre svega želim da shvatite da govorim istinu kada kažem da nisam ubio svoju decu. Iskreno nisam nikoga ubio. Voleo bik kada biste mogli da uklonite bes iz vašeg srca i kada biste mogli da vidite istinu. Sve vas volim (imena dece) Kori, Stiv. ovo je vrlo važno, volim vas i nedostajete mi. OK, sad sam gotov.

6. Tomas Berfut, 39

Nadam se da ćemo jednoga dana moći da se osvrnemo na zlo koje ovde radimo, kao veštice koje palimo na lomači. Hoću svi da znaju da ja nemam ništa protiv njih. Ja im sve opraštam. Nadam se da će svo kojima sam išta uradio moći da mi oproste.Ceo dan sam se molio za ženu Karla Levina da izbaci iz sebe ogorčenje koje će je poslati pravo u pakao, kao i bilo koji drugi greh. Žao mi je zbog svega što sam ikada učinio ikome. Nadam se da ćete mi oprostiti. Šeron, pozdravi sve moje prijatelje. Znaš ko su oni: Čarls Bas, Devid Pauel...

(Onda se nakašljao i ništa drugo nije rekao)

7. Džejms Kolijer, 55

Jedino što želim da kažem jeste da sam zahvalan na gostoprimstvu i poštovanju koje ste mi ukazali i poslednji obrok je bio zaista dobar. To je otprilike to. Hvala vam momci što ste tu i što ste mi pružili malo duhovnih smernica i podršku.

8. Džejson Mesej, 28

Prvo bih hteo da se obratim porodicama žrtava. Pre svega, želeo bih da kažem d aja ne znam nikoga od vas, a to je žalosno, jer bih hteo da se izvinim svakom od vas pojedinačno. Ne mogu da zamislim šta sam uzeo od vas, ali ja ne želim da se izvinim i želim da znate da sam ja to uradio.Vi znate da sam ja kriv i žao mi je zbog onoga što sam učinio. Izvinjavam se i znam da mi možda nikada nećete oprostiti u ovom životu i na onom svetu, ali se nadam da ćete u nekoj budućnosti uspeti.I želim da znate da Kristina nije patila onoliko koliko mislite da jeste. Dajem vam reč. Znam da želite da znate gde su njeni ostaci. Stavio sam ih u reku Triniti.Sada želim da razgovaram sa mamom i mojom porodicom.Brate Andersone, Keti, želim da znate da cenim sve ove godine kada ste dolazili da me vidite. I tata, volim te. Cenim sve koji ste ovde zbog mene i mama, znaš da te volim, i ja cenim sve ove posete i pisma. Svi ste bili divni, i ti bako.Sve vas volim i vi to znate, želim da se izvinim i vama za sve što sam uradio. Za sav bol koji sam izazvao, ali sva ova patnja nas je i zbližila.Sve je bilo vredno toga. Mogu da kažem u lice smrti da je Isus moj Gospod. On je promenio moj život i znam da kada napustim ovo telo, idem kući da budem sa Gospodom zauvek.To je sve što želim da kažem. Sve vas volim i neću reći zbogom, reći ću da se vidimo opet. Volim te tata. Večeras ću igrati na ulicama zlata. Neka oni bez greha bace prvi kamen.

(Sobadsogood.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track