NAJCENZURISANIJE FOTOGRAFIJE NA FEJSBUKU: Čim su postavljene, odmah su uklonjene!
Foto: Fejsbuk

Samo brišu, a ne gledaju kontekst

NAJCENZURISANIJE FOTOGRAFIJE NA FEJSBUKU: Čim su postavljene, odmah su uklonjene!

Ludi svet -
Da i Fejsbuk nekad nema meru, dokazuju i fotografije koje su cenzurisali

Da Fejsbuk ne toleriše golotinju, vređanje na rasnoj i nacionalnoj osnovi, to znamo, ali nekad i oni preteraju.

Pogledajte neke od cenzurisanih fotografija.

1. Fejsbuk je izbrisao fotografiju žene presečene na pola. Oktobra 2012. godine, australijski muški magazin postavio je fotografiju devojke u bikiniju, presešenu na pola, a pitanje je bilo "Desno ili levo?". Postavljeno je putanje čitaocima da izaberu koju stranu više vole, zadnjicu ili grudi.

Komentari ispod fotografije bili su uglavnom seksistički. Sajt Bazfid postavio je i fotografiju nekih komentara. "Desno, jer su dve rupe bolje od jedne" i "Levo, jer i dalje može da mi napravi sendvič".

2. Izgleda da Fejsubuk ima nešto protiv laktova koji pomalo liče na gole ženske grudi. Sajt Tumblr napravio je eksperiment postavivši fotku žene u kadi, gde se lako može učiniti da se umesto kolena vide grudi. Fejsbuk je tu fotografiju uklonio u roku od 24 sata. Međutim, kada su shvatili grešku, poslali su izvinjenje.

3. Besna majka zahtevala je objašnjenje od Fejsbuka zašto je obrisana fotografija njenog sina koji je rođen sa urođenim defektom.Grejson Džejms Voker iz Memfisa, Tenesija rođen je 15 februara 2012. godine sa Anencefalijom, retkom bolešću gde se bebe rađaju beu delova mozga i lobanje.

Nakon što je nekoliko puta postavljala fotografije, profil majke je uklonjen do daljeg.

4. Fejsbuk je zabranio fotografiju imena grada u Irskoj, označavajući ga kao "uvredljiv". Grad pod imenom Efin, povezuju sa slovom "F" što je u Americi uvredljivo jer se odnosi na reč "Fu.k".

5. Fotografija deteta sa Daunovim sindromom je skinuta sa Fejsbuka zbog "kršenja prava". Majka je dečaka prijavila na takmičenje za Specijalnu Olimpijadu koja se održavala na Fejsbuku. Nakon što joj je profil suspendovan na tri dana, Fejsbuk se izvinio majci.

6. Majka je "izbačena" sa Fejsbuka jer je postavila fotografiju svoje dece na kojoj se jedno pravi da doji drugo. Loren Ferari iz Sijetla je objavila je ovu footgrafiju svoje petogodišnje ćerke i njene mlađe sestre.

7. Fotografija na kojoj se dva muškarca ljube je uklonjena jer je "političke, seksualne i osetljive prirode".

8. Ovo je nešto što se stalno dešava. Kada četvorogodišnjak i njegov drugar odluče da piške u dvorištu, uvek se nađe neko sa kamerom da to uslika. Ta fotka se posle pokazuje celoj familiji, užoj i široj. Ova majka je postavila sliku na Fejsbuk, ali je ubrzo skinuta.

9. Čak i Vatikan nema više problem sa slikom polu gole Device Marije koja doji bebu Isusa. Ali, Fejsbuk ima.

10. Još jedna fotografija majke koja doji dete je sklonjena sa ove društvene mreže.

11. Fejsbuk izgleda ne voli bucmaste stomake.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track