(VIDEO) NOVA BIZARNA IGRA: Ruski rulet 21. veka! Ne pokušavajte kod kuće!
Foto: Jutjub

Nema smrti, ali ni blefa

(VIDEO) NOVA BIZARNA IGRA: Ruski rulet 21. veka! Ne pokušavajte kod kuće!

Ludi svet -
Sami vrtite kolt, tako da sami odlučujete svoju sudbinu, sve je u vašim rukama i samo od vas zavisi, objašnjava Valerij Esčenko, bivši borac mešovitih borilačkih veština

U Rusiji se pojavila nova bizarna varijanta “ruskog ruleta”, u kojoj se umesto metka koristi strujni šok. Igra je sve popularnija u ruskom gradu Permu.Igrači kao i ranije u “ruskom ruletu” vrte kolt revolvera i prislanjaju ga na glavu, ne znajući da li će stati tako da povlačenje oroza pokrene strujni šok.

Novu verziju je osmislio Valerij Esčenko, bivši borac mešovitih borilačkih veština, koji je na ideju došao dok je ležao u bolnici nakon što ga je povreda primorala da se povuče iz ringa. On je u borbi zaradio retko oboljenje nerava zvano Gilijan-Barov sindrom zbog kog je pao u komu i ostao paralizovan.Kada je izašao iz kome, patentirao je igru i naložio pravljenje odgovarajuće opreme. U njegovom rodnom Permu igra je sve popularnija.

"Delovi mog tela bili su paralizovani. Nisam čak mogao ni prste da pomeram. Konačno se ideja ovog “ruskog ruleta” iskristalisala. Bila je to nova ekstremna novotarija, ali u isto vreme bezbedna igra, rekao je Esčenko.On je napisao pravila igre i sada organizuje turnire koji se održavaju dva puta mesečno u gradu. Svaki od učesnika uplaćuje nešto više od tri evra. Pneumatski pištolji koji se koriste u igri napravljeni su u Kini i svaki igrač koji primi električni udar smatra se “ubijenim”.

Igrači ipak mogu i da blefiraju tako što će nastajati da prikriju da su primili strujni šok. Esčenko je obično sudija na takmičenju i za pobednika ponekad proglasi onog koji najbolje reaguje na struju koja mu teče kroz telo.“Apsolutno je vredelo para. Nikada nisam osetio toliko emocija. Kada čekate momenat udara i niste sigurni da li ćete ga osetiti ili ne – kaže jedan od učesnika.

Po Esčenku je najbolji deo igre to što takmičar u potpunosti kontroliše svoju sudbinu.– Sami vrtite kolt, tako da sami odlučujete svoju sudbinu, sve je u vašim rukama i samo od vas zavisi objašnjava on.

http://www.youtube.com/watch?v=Y-Zpd0osC5M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track